USD35,46
%-0.06
EURO36,57
%-0.05
GBP43,50
%0.37
BIST9.739,72
%0.25
GR. ALTIN3.055,33
%0.06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. MasterChef Borani Tarifi: Urfa Mutfağından Lezzetli Bir Yemek

MasterChef Borani Tarifi: Urfa Mutfağından Lezzetli Bir Yemek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa mutfağı, zengin tatları ve özgün tarifleriyle ünlüdür. Borani de bu özel lezzetlerden biridir. Etli ve nohutlu bu yemek, özellikle özel günlerde tercih edilir ve Şanlıurfa’nın tarihi mutfağının önemli bir parçasını oluşturur. İşte borani tarifinin detayları:

Malzemeler:

1 kilogram et
Yarım kilogram pancar sapı
1 adet kuru soğan
1 avuç kuyruk yağı
2 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz

Köftesi İçin:

2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı un
Pul biber
Karabiber
Tuz

Bulguru Islatalım:

Öncelikle, bulguru biraz sıcak suyla ıslatalım. Bulgurun şişmesi için bir süre bekleyelim.

Et ve Pancar Suyu:

Etleri kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencereye alalım. Göz kararı su ekleyip kapağını kapatalım ve 15 dakika kadar pişirelim. Pancar saplarını da küçük küçük doğrayıp 5 dakika haşlayalım.

Yemeğin Hazırlanışı:

Pişen eti ocaktan alıp, suyunu süzelim. Düdüklü tencereye eti geri alalım ve üzerine küçük doğranmış soğan ile kuyruk yağını ekleyip kavuralım. Haşlanmış pancar saplarını da ilave edelim. Ardından haşlanmış nohutu, ayırdığımız et suyunu ve tuzunu ekleyip, karıştıralım.

Köftelerin Hazırlanışı:

Köfteler için, ıslattığımız bulgurun üzerine irmiği, yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve unu ekleyip iyice yoğuralım. Köfteleri yuvarlayarak yağda kızartalım.

Servis:

Pişen yemeği ocaktan alalım ve köfteleri üzerine serpelim. İsterseniz sarımsaklı yoğurt yaparak, yemeğin üzerine ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Şanlıurfa mutfağının eşsiz lezzeti olan borani tarifi, özel günlerde ve misafir sofralarında severek tüketilen bir yemektir. Denemek isterseniz, bu tarifi takip ederek Şanlıurfa’nın nefis mutfağını evinizde deneyimleyebilirsiniz.

MasterChef Borani Tarifi: Urfa Mutfağından Lezzetli Bir Yemek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.