USD34,25
EURO37,61
GBP45,02
BIST9.132,30
GR. ALTIN2.874,12
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Discord Erişim Engeli Ne Zaman Kalkacak?

Discord Erişim Engeli Ne Zaman Kalkacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Discord Erişim Engeli Ne Zaman Kalkacak? Son günlerde, özellikle gençler arasında popüler olan Discord uygulamasına erişim engeli getirilmesi gündemi oldukça meşgul ediyor. Neden yasaklandığını ve ne zaman açılacağını aktardık.

Discord Erişim Engeli Ne Zaman Kalkacak? 2015 yılında kullanıma sunulan ve hızlı bir şekilde büyüyen Discord, başta oyun severler olmak üzere geniş bir kitle tarafından mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma için tercih ediliyor. Ancak son dönemde, uygulamanın şantaj, tehdit ve cinsel istismar gibi yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığına dair iddialar nedeniyle dikkatler bu platforma çevrildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da özellikle çocuklara ve gençlere yönelik bu tür suç içerikli faaliyetlere karşı ciddi adımlar atılacağını belirtti.

Discord Erişim Engeli Ne Zaman Kalkacak?

Discord’a getirilen erişim engelinin ardından, platformu düzenli olarak kullanan birçok kişi bu kısıtlamanın ne kadar süreceğini merak etmeye başladı. Özellikle oyun toplulukları, arkadaş grupları ve eğitim amaçlı Discord sunucularına bağlı kullanıcılar, iletişim ihtiyaçlarını karşılayamamanın sıkıntısını yaşıyor. Peki Discord erişim engeli ne zaman kalkacak?

Erişim engelinin ne zaman kalkacağına dair yetkililerden net bir açıklama gelmemesi, kullanıcılar arasında belirsizlik yaratıyor. Herkes, soruşturmaların kısa sürede tamamlanıp platformun yeniden erişime açılmasını umut ediyor. Kullanıcılar, Discord’un tekrar açılacağına dair kesin bir tarih olmamasının günlük rutinler için farklı platformlara yönelmeye neden oluyor.

Discord erişim engeli kararı, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından suç teşkil eden içeriklerle ilgili adli soruşturmalar başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya ve internet platformlarındaki bu tür zararlı içeriklerle ilgili başlatılan soruşturmaların devam ettiğini duyurdu.

Yaşanan gelişmeler, birçok Discord kullanıcısında uygulamanın ne zaman açılacağına dair soru işaretleri oluşturdu. Discord’un yeniden ne zaman erişime açılacağıyla ilgili henüz net bir bilgi bulunmamakta. Yetkililer, incelemelerin ve soruşturmaların sürdüğünü belirtiyor. Birçok kişi erişim engeli ne zaman kalkacak şeklinde aramalar yapmaya başladı.

Kapsamlı bir değerlendirme sonucunda erişim engelinin ne kadar süreceği ya da kalıcı olup olmayacağına karar verilecek. Kullanıcılar ise bu süreçte Discord’un Türkiye’de ne zaman yeniden aktif hale geleceğini merakla bekliyor.

Discord Erişim Engeli Ne Zaman Kalkacak?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!