USD34,25
EURO37,64
GBP44,84
BIST9.130,96
GR. ALTIN2.918,10
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. @TV Olayı Nedir?

@TV Olayı Nedir?

@TV Olayı Nedir
@TV Olayı Nedir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

@TV Olayı Nedir? 30 Kasım’da ekranlara merhaba diyen Olay TV, sadece 26 gün içinde karartıldı ve Türkiye medyasının en kısa süreli televizyonculuk girişimi olarak tarihe geçti. Konuya dair detayları aktardık.

@TV Olayı Nedir? Sürecinde özgür haberciliğin özlemini çeken izleyicilere umut ışığı olmuştu. Ancak, ekranların karartılması, yaşanan baskılarla birleşince, Olay TV Olayı olarak anılacak bir dönemin de başlangıcını simgeliyor. Taraf tutan bazı izleyiciler ve haberlerde bahsedilen kişilerin tepkileri, bağımsız kanala yönelen baskının artmasına neden oldu. Olay TV’nin kurulma hikayesi, Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksal’ın medyaya girişim niyetiyle başladı. Peki neden kapandı? @TV olayı ne?

@TV Olayı Nedir?

Kanalın başına, uzun yıllar Kanal D Haber Müdürü olarak görev yapmış olan Süleyman Sarılar’ın getirilmesi, izleyicilere güven vermişti. Ancak, bu güven kısa sürdü. Olay TV, bağımsız yayın politikasıyla öne çıkmaya çalışırken, çeşitli grupların hedefi haline geldi. Peki @TV olayı nedir? neden kapatıldı?

Cavit Çağlar, HDP’nin toplantılarını canlı yayınladıkları ve AK Parti karşıtı tutum sergiledikleri iddialarını reddederek baskı görmediğini savundu. HDP’nin grup toplantılarını yayınlaması, TBMM TV’nin her hafta gerçekleştirdiği uygulama olmasına rağmen, @TV’nin yayını yapması büyük tartışma konusu haline geldi.

Bu durum, medyanın tarafsızlık ve bağımsızlık ilkelerine ne denli tehdit oluşturduğunu gösteriyor. Zira, Türkiye’de bağımlı olmayan medya girişiminin varlığı, giderek zorlaşan bir olgu haline geliyor. @TV olayı yaşadığı baskılar, bağımsız haber kaynaklarının azalmasının ve medyanın tarafsızlığı konusunda yaşanan kaygıların bir yansımasıdır.

Kanalın kapanışı, özgür haberciliğin geleceği için endişeleri arttırırken, aynı zamanda halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşma hakkının da zedelendiği anlamına geliyor. @TV olayı Türkiye’de medyanın nasıl şekillendiğini ve bağımsız seslerin nasıl bastırıldığını gözler önüne seriyor.

Birçok kişi kısa süren bu kanalın neden kapandığını merak ediyor. @TV olayı bağımsızlık ilkeleriyle hareket ediyordu. Bu nedenle sadece televizyon kanalı değil, aynı zamanda bağımsız haber alma özgürlüğünün simgesi haline gelmişti. Özellikle son aylarda yaşanan taraflı haberler nedeniyle @TV gibi kanallar daha çok konuşulmaya başladı.

@TV Olayı Nedir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!