USD34,16
EURO38,19
GBP45,81
BIST9.775,48
GR. ALTIN2.911,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Manşet
  3. Yunanistan ve İsrail Akdeniz Olayı Nedir?

Yunanistan ve İsrail Akdeniz Olayı Nedir?

Yunanistan ve İsrail Akdeniz Olayı Nedir
Yunanistan ve İsrail Akdeniz Olayı Nedir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde orta doğu da yapılan İsrail Filistin savaşı komşu ülkelere de sıçramaya başladı. Yaşanan olaylar sonrasında Yunanistan ve İsrail Akdeniz olayı nedir? İsrail neyin peşinde? gibi sorular yanıt arıyor. Yunanistan ve İsrail arasındaki ilişkiler, tarihsel olarak karmaşık bir yapıya sahip. İsrail, Akdeniz ve Kızıldeniz’e kıyısı olan bir ülke olarak, toplamda 273 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Komşuları arasında Mısır, Suriye, Ürdün ve Lübnan yer alıyor. Bu da bölgedeki gerilimleri artıran bir etken olarak dikkat çekiyor.

Yunanistan ve İsrail Akdeniz Olayı Nedir?

Özellikle, İsrail’in bu ülkelerde devlet kurma çabaları, bölgedeki gerginliklerin temel sebeplerinden biri olarak görülmektedir. Savaşın seyrini değiştirmeye ve daha fazla ülkeyi savaşa katmaya çalışan İsrail Akdeniz olayı nedir? ile gündeme geldi. Akdeniz tarih boyunca önemli olaylara tanıklık etmiştir.

Birçok ülke stratejik topraklarda üstünlük kurmaya çalışmıştır. İsrail Akdeniz olayı da bunlardan biridir. Özellikle son dönemde Yunanistan’daki siyasi tartışmalar da bu konu üzerinden şekilleniyor. Yunanistan Yeni Sol Partisi’nin Başkanı Aleksis Haritsis açıklamaları gündeme geldi.

Başbakan Kiryakos Miçotakis’i, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun politikalarını kınamamakla eleştirdi. Haritsis, Miçotakis’in tutumunu utanç verici olarak nitelendirdi. Ayrıca İsrail hükümetinin yürüttüğü ölümcül politikalar’a destek vermekten vazgeçmesi gerektiğini savundu. Bu tür eleştirilerin ardından İsrailin yaptığı savaş hareketleriyle Yunanisten ve israil Akdeniz olayı gündeme geldi.

Haritsis, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamalarda Orta Doğu’daki gelişmelere dikkat çekti. Özellikle, Yunan hükümetinin İsrail’in saldırgan politikalarına verdiği desteğin sona ermesini talep etti. Netanyahu hükümetinin, bölgedeki durumu kasten bozduğunu ve durumun yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtığını belirtti. Bu Yunanistan ve İsrail arasındaki gerilimi de arttırdı.

Akdeniz üzerinden üstünlük kurmaya çalışan İsrail bu sefer de Yunanistanla karşı karşıya geldi. Uluslararası toplumun, İsrail’e yaptırım uygulamaktan kaçınmasını da eleştirdi. Filistin devletinin tanınmadığı sürece ve Netanyahu’nun politikalarına yaptırım uygulanmadıkça, suç politikalarının uluslararası alanda destek bulmaya devam edeceğini dile getirdi.

Yunanistan ve İsrail Akdeniz Olayı Nedir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!