USD34,12
EURO38,11
GBP45,75
BIST10.029,73
GR. ALTIN2.910,96
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. 2025 Sömestr Tatili Ne Zaman?

2025 Sömestr Tatili Ne Zaman?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrenciler açısından tatiller yıl boyunca sabırsızlıkla beklenen bir süreçtir. Özellikle sınav dönemlerinin ardından gelen dinlenme süreleri çocukların hem zihinsel hem de fiziksel olarak yenilenmelerine yardımcı oluyor. Sosyal medyada 2025 sömestr tatili ne zaman başlayacağına dair birçok tartışma dönüyor. Herkes, bu süre zarfında ne yapacağına, hangi etkinliklere katılacağına dair planlar kuruyor. Tatilin ne zaman başlayacağı öğrenciler arasında büyük merak konusu. Peki sömestr tatili bu yıl hangi tarihlerde?

2025 Sömestr Tatili Ne Zaman

İnternette bu konu üzerine yapılan paylaşımlar öğrencilerin bilgi edinme isteğiyle dolup taşıyor. Herkes tatilin getireceği anları sabırsızlıkla bekliyor. 2025 sömestr tatili için öğrenciler bunu nasıl değerlendirecekleri şimdiden planlıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için belirlenen tatil takvimi, aileler ve öğrenciler için önemlidir.

Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, öğretmenler için mesleki çalışmalar 2 Eylül 2024 Pazartesi günü başlamıştı. Bu öğretmenlerin yeni eğitim yılına hazırlanması için kritik dönemdi. Peki 2025 sömestr tatili ne zaman? İlk dönem 9 Eylül 2024 tarihinde başlamıştı.

Okul öncesi eğitim ve ilkokul için 2 ile 6 Eylül tarihlerinde eğitimler düzenlendiğini hatırlıyoruz. Uyum süreci yeni eğitim ortamlarına uyum sağlamaları açısından oldukça önemli. Birinci dönemde sömestr tatili için belirlenen tarihler 11-15 Kasım 2024 olarak açıklandı. Belirlenen tarihler arasında öğrenciler, derslerden bir nebze uzaklaşarak dinlenme fırsatı bulacaklar.

Tatilin akabinde 20 Ocak 2025 günü sömestr tatili başlayacak. Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. 2025 sömestr tatili öğrencilerin sosyal açıdan yeniden enerji toplamasına olanak tanıyor. İkinci dönemse yeni yılda 3 şubatta başlayacak ve 20 Haziran da tamamlanacak.

İnternette öğrencilerin en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri sömestr tatili ne zaman? konusu oldu. Bu dönemde öğrencilerin öğrenim süreçlerini desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlenecek. Ayrıca, ikinci dönemin sona ermesiyle öğrencilerin yorgunluklarını atıp yaz tatiline daha hazırlıklı girmeleri açısından önemli fırsat sunacak.

2025 Sömestr Tatili Ne Zaman?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!