USD34,10
EURO38,09
GBP45,59
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ekrem İmamoğlu Siyasi Yasak Olayı ve Perde Arkası

Ekrem İmamoğlu Siyasi Yasak Olayı ve Perde Arkası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak durumu son iki yıldır İstinaf Mahkemesi’nde sürüyor. Bu süreçte İmamoğlu’nun cezasının onanması ve dosyanın Yargıtay’a gönderilmesiyle ilgili iddialar gündeme gelmeye başladı. Bu belirsizlik hem İmamoğlu hem de CHP için kritik dönüm noktası oluyor. Birçok kişi Ekrem İmamoğlu siyası olayı ve perde arkası gelişmelerini merak ediyor. Birçok kişi seçim öncesinde İmamoğluna yasak getirilerek seçimlere katılmamasının istendiğini ileri sürüyor.

Ekrem İmamoğlu Siyasi Yasak Olayı ve Perde Arkası

Son gelişmelerin ardından Halk TV’deki programında CHP’nin olağanüstü toplantı kararı aldığını açıklandı. Toplantının önemi İmamoğlu’nun durumu kadar partinin geleceği açısından da büyük anlam taşıyor. CHP, süreci nasıl yöneteceği konusunda ciddi değerlendirme yapmak durumunda. Siyasi yasak olayı ile ilgili gelişmeleri önümüzdeki günlerde daha net görebileceğiz.

Yarın saat 13.30’da gerçekleştirilecek toplantıda partinin önemli isimleri buluşacak. Bunlarda Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek ve Gökhan Günaydın bir araya gelecek. Toplantıda Ekrem İmamoğlu siyasi yasak olayı ve olası siyasi sonuçlar ele alınacak. Bu durum hem parti içi dinamikler hem de muhalefet bloğunun geleceği açısından büyük önem arz ediyor.

CHP yasak olayı sürecinde tavrını belirlemek zorunda. Ekrem İmamoğlu olayı siyasi geleceği, sadece kendisi için değil. İstanbul’un ve Türkiye’nin siyasi açısından da kritik rol oynuyor. Toplantı sonrası alınacak kararlar sadece İmamoğlu’nun kaderini değil, CHP’nin de önünü şekillendirecek gibi görünüyor.

Yaşanan İmamoğlu olayı sonrasında birçok kişi perde arkası durumunu merak ediyor. Özellikle erken seçimin konuşulduğu dönemde İmamoğlu için ceza durumu sürekli gündeme geliyor. Peki bu yasak olayı neydi?  İmamoğlu 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıt nedeniyle hakaret iddiasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Yaşanan bu süreç muhalefet için büyük risk oluşturuyor. Siyasi yasaklar, demokrasinin sağlıklı işlemesi adına dikkatle ele alınması gereken konulardır. Siyasi yasak olayı perde arkası durumu da sıkça konuşulan konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Konu ile ilgili yeni gelişmeler önümüzdeki süreçte belli olacak.

Ekrem İmamoğlu Siyasi Yasak Olayı ve Perde Arkası
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!