USD34,12
EURO38,06
GBP45,38
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.867,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Telegram Yakındaki Kişiler Özelliği Sorunu Nasıl Çözülür

Telegram Yakındaki Kişiler Özelliği Sorunu Nasıl Çözülür

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telegram’ın “Yakındaki Kişiler” özelliği neden çalışmıyor? Kullanıcılar bu sorunla sık sık karşılaşıyor. Peki, bu özelliği nasıl düzeltebilirsiniz? GPS ayarları, uygulama izinleri ve güncellemeler neler yapmalı?

Telegram yakındaki kişiler özelliği sorunu nasıl çözülür? Telegramın bu özelliğini kullanırken bazen sorun yaşanabiliyor. Özellik etrafınızdaki insanlarla bağlantı kurmanızı sağlarken bazen bazı teknik aksaklıklar nedeniyle devre dışı kalabiliyor. Özellikle konum hizmetlerinin nasıl ayarlandığına dikkat etmek, sorunların çözümünde önemli bir adım oluyor. Örneğin cihazınızdaki konum servisleri kapalıysa, telegram özelliği çalıştıramaz. Dolayısıyla yakınınızdaki kişileri görememeniz kaçınılmaz olur. Ancak elbette ki sorunun çözümü bununla bitmiyor. Bu sorun tekrar ve tekrar yaşanması mümkün. Bu yüzden kesin çözümler için birkaç adım izlenmesi gerekiyor.

Telegram Yakındaki Kişiler Özelliği Sorunu Nasıl Çözülür

Telegram yakındaki kişiler özelliği sorunu için ilk adım olarak telefonunuzun ayarlar menüsüne gitmek olacaktır. Burada konum hizmetlerinin açık olduğundan emin olmalısınız. Eğer kapalıysa, aktif hale getirerek çözüme kavuşturabilirsiniz. Ancak konum hizmetleri yalnızca açık olmakla kalmamalı. Aynı zamanda Telegram uygulamasına da konum bilgilerinize erişim izni vermeniz gerekiyor.

Bunu yapmak için, ayarlar menüsünde uygulama izinlerine gidip Telegrama gerekli izni tanımlamanız yeterli. Konum izninin yanı sıra bazen uygulamanın güncellenmemiş olması da sorun yaratıyor. Peki bu sorun nasıl çözülür? Telegramın en son sürümünü kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor. Uygulama, sürekli olarak güncellemeler alarak hataları düzeltmeye ve yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bu nedenle eski bir sürümde kalırsanız yakındaki kişiler özelliği çalışmaz.

Tüm bunların yanı sıra yakındaki kişiler özelliği sorunu için internet bağlantınızın da özelliğin çalışmasında kritik rol oynadığını unutmamalısınız. Zayıf veya kesintili internet bağlantısı Telegramın konum verilerini almasını zorlaştırıyor. Wifi veya mobil veri bağlantınızın stabil olduğundan emin olun. Böylece yakındaki kişiler özelliği sorunsuz şekilde çalışacaktır.

Ayrıca tüm adımları kontrol ettikten sonra hâlâ sorun yaşıyorsanız, uygulamayı silip tekrar yükleyin. Bunu yaptıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın. Ayrıca telegram yakındaki kişiler özelliği doğru çalışması için ön bellek temizlemesini de yapın. Bazen basit bir yeniden başlatma ve temizleme sistemdeki küçük aksaklıkları çözebiliyor.

Telegram yakındaki kişiler özelliği kullanırken yaşanan sorunların diğer önemli nedeni bulunduğunuz bölgede özelliği etkinleştirmiş kullanıcı sayısının az olmasıdır. Telegram yalnızca çevrenizdeki kullanıcıların özelliği açmış olması durumunda size yakındaki kişileri gösteriyor.

Telegram Yakındaki Kişiler Özelliği Sorunu Nasıl Çözülür
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!