USD34,03
EURO37,97
GBP45,22
BIST9.956,06
GR. ALTIN2.828,33
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Borsa İstanbul’da Alıcılı Rüzgarlar! Yatırımcıları Hareketli Günler Bekliyor!

Borsa İstanbul’da Alıcılı Rüzgarlar! Yatırımcıları Hareketli Günler Bekliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu olumlu beklentiler, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda da hareketli atmosfer yaşanırken ABD’den gelen gelişmeler ve faiz tartışmaları piyasaların seyrini belirleyecek gibi görünüyor.

ABD’de ise Başkan adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris ile yeni tartışma programına katılmayacağını açıkladı. Trump Harris’i önceki tartışmalarda yendiğini belirterek, yeni bir münazaraya çıkmaya gerek görmediğini ifade etti. Yaşanan gelişme Amerikan siyaset sahnesinde yeni tartışmaları da beraberinde getirebilir.

Ekonomik cephede, Fitch Ratings Fed’in enflasyon konusunda hala çözülmesi gereken sorunlar olduğunu ve bu nedenle yavaş politika gevşetme sürecini tercih edeceğini öne sürdü. IMF Sözcüsü Kozack da enflasyonda yukarı yönlü risklerin azaldığına dikkat çekiyor.

Yeni Haftada Borsadan Beklentiler Ne?

Piyasalar haftaya hareketli başlayacak ve dikkatler önemli ekonomik verilerde olacak. TCMB’nin Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak ve yatırımcılar, özellikle enflasyon beklentileri ve faiz politikası hakkında ipuçları arayacaklar. Bu verinin yanı sıra Euro Bölgesi’nden de Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak. Küresel piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle Euro Bölgesi’nden gelecek veriler Avrupa ekonomisinin seyrine dair kritik ipuçları veriyor.

ABD’de ise gözler 18 Eylül’de açıklanacak olan Fed’in faiz kararına çevrildi. Geçtiğimiz haftalardaki gelişmeler ışığında, Fed’in nasıl hamle yapacağı merak konusu. Faiz artırımı ya da değişiklik olmaması küresel piyasaların seyrini ciddi anlamda etkilemesi bekleniyor.

BİST100 Endeks Tarafında Son Gelişmeler

BİST100 endeksi de haftaya alıcılı bir başlangıç yapması beklenenler arasında. Geçtiğimiz işlem gününü 101 puanlık yükselişle 9.521 seviyesinden kapatan endekste, volatilitenin %3’ün üzerinde olduğu görüldü. Haftanın sonuna doğru alımların hızlanması ile borsa günü pozitif tamamladı. Özellikle yurt içindeki önemli bir veri akışının olmamasına rağmen takas avantajından kaynaklanan tepki alımlarının piyasayı desteklediği düşünülüyor.

Yatırımcılar bu hafta yurt dışı gelişmeleri yakından takip ederken, borsadaki volatilitenin yüksek seyretmesi bekleniyor. Küresel ekonomik gelişmelerin yanında TCMB’nin açıklamaları borsadaki hareketliliği etkileyebilir. Bu hafta boyunca endeksin alıcılı seyirde devam edebileceği beklentisi hâkim olsa da özellikle global piyasalarda yaşanacak dalgalanmalar dikkatle izlenmeli.

Borsa İstanbul’da Alıcılı Rüzgarlar! Yatırımcıları Hareketli Günler Bekliyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!