USD34,00
EURO38,03
GBP45,31
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Alper Gezeravcı Yeni Görevi Nedir? 2024 Son Dakika

Alper Gezeravcı Yeni Görevi Nedir? 2024 Son Dakika

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alper Gezeravcı yeni görevi nedir? 2024 son dakika aratılanların başında yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nda hava pilotu olarak görev yapan Alper Gezeravcı 2024 yılında görev değişikliğine gitti. Yeni görevi en çok merak edilenler arasında yerini almayı başardı. 2024 yılı genel atamaları dahilinde Alper Gezeravcı Uzay Komutanlığı görevine atandı. Milli Savunma Bakanlığı düzenlediği toplantı dahilinde uzay programı hakkında  basın toplantısı düzenledi. Toplantının detayları neler? Detayları size haberimizde aktaracağız…

Alper Gezeravcı Yeni Görevi Nedir?

Alper G 99

Milli Savunma Bakanlığı Türkiye’nin uzaydaki varlığını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu amaçla kurulan uzay komutanlığı ile uzay çalışmaları faaliyetleri yürütülecek. Bu aşamada Alper Gezeravcı yeni görevi uzay tecrübesi de bulunduğu göz önüne alınarak Uzay komutanlığı oldu. Türkiye oluşturduğu sivil uzay makamları ile uzaydaki askeri faaliyetlerini sürdürecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kara deniz hava, siber ve uzay alanlarındaki etkisi ve caydırıcılığı her geçen gün daha da güçleniyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada özellikle Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulan Uzay Komutanlığı’nın teşkilat çalışmalarının hızla devam ettiği vurgulandı. Bu bağlamda Millî Uzay Programı çerçevesinde büyük bir başarıya imza atarak insanlı uzay görevini tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı’nın 2024 yılı genel atamaları kapsamında Uzay Komutanlığı emrine atandığı belirtildi. Alper Gezeravcı’nın yeni görevi uzay tecrübesine dayanılarak verildi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk basın toplantısını düzenleyen isim oldu. Basın açıklamasında Alper Gezeravcı yeni görevi hakkında da konuşuldu. Çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Aktürk öncelikle etkisiz hale getirilen 95 terörist hakkında konuştu. Sahanın gerekliliğine uygun yapılan operasyonlar kapsamında 1 hafta içerisinde 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve Ocak ayından bu yana 1963 teröristin etkisiz hale getirildiğini bu teröristlerin 983 tanesi Irak ve 980 Suriye sınırında yapılan operasyonlar olduğunu duyurdu. Yaptığı açıklama sonunda Türkiye’nin askeri başarılarının uzay anlamında da geliştirilmesi için çalıştıklarını ve bu kapsamda kurulan uzay komutanlığı projesinde Alper Gezeravcı yeni görev olarak uzay komutanlığına atandığını duyurdu.

Alper Gezeravcı Yeni Görevi Nedir? 2024 Son Dakika
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!