USD33,99
EURO38,05
GBP45,33
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.827,64
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Borsa İstanbul’da Yükseliş Rüzgarı! BIST 100 Endeksi 10.030,51 Puanı Geçti!

Borsa İstanbul’da Yükseliş Rüzgarı! BIST 100 Endeksi 10.030,51 Puanı Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz gün düşüş eğiliminde olan endeks bu sabahki açılışla birlikte yatırımcıların yüzünü güldürdü. Önceki kapanışa göre 45,58 puan yükseliş kaydedilirken bankacılık endeksi yüzde 0,80 ve holding endeksi de yüzde 0,34 değer kazandı. Yani sektörel bazda baktığımızda tüm endekslerin kazanç sağladığını söyleyebiliriz. Özellikle bankacılık sektörü günün en çok yükselen alanı oldu.

Dün Borsa İstanbul’da genel olarak düşüş yaşanmıştı ve BIST 100 endeksi günü 9.984,93 puandan kapatmıştı. Ancak bugün durumun tersine döndüğünü görmek oldukça sevindirici. Yatırımcılar global piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen Borsa İstanbul’daki olumlu havayı takip ediyor. Özellikle ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin resesyon endişelerini artırmasıyla piyasalarda bir miktar temkinli yaklaşım sergilendiğini biliyoruz.

ABD Ekonomisindeki Gelişmeler Piyasayı Hareketlendiriyor

Borsa İşlem Limiti Neden Eksi Olur

ABD ekonomisinde yaşanan gelişmeler piyasalarda dikkat çekici şekilde yankı buluyor. Ekonominin beklenenden daha hızlı şekilde soğuyabileceğine dair endişeler risk iştahını azaltmaya yönelik etkiler yaratıyor. Bununla birlikte ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından uygulanan sıkı para politikasında bu aydan itibaren bir gevşeme yaşanacağına dair beklentiler, yatırımcılar arasında iyimser hava oluşturmuş durumda. Bu durum yatırımcıların gözlerini Fed’in alacağı kararlara çevirmesine neden oldu.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin açıklanması bekleniyor. Yurt dışında ise Euro Bölgesi’nde perakende satış verileri ABD’de ADP özel sektör istihdamı, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve hizmet sektörü PMI verileri takip edilecek. Ayrıca verilerin piyasa üzerindeki etkisi büyük önem taşıyor. Analistler verilerin ışığında piyasanın yönü hakkında daha net sinyaller vereceğini ifade ediyor.

BIST Endeksinde Neler Bekleniyor?

BIST 100 endeksi açısından bakıldığında teknik düzeyler de dikkat çekiyor. 10.200 ve 10.300 seviyeleri direnç noktaları olarak öne çıkarken 9.900 ve 9.750 puan seviyeleri destek konumunda bulunuyor. Belirlenen seviyelerin aşılması veya altında kalınması, yatırımcıların alım-satım kararlarını etkiliyor. Dolayısıyla bu seviyelerin takibi büyük önem taşıyor. Piyasalardaki belirsizliklerin yanında gelen olumlu veriler ve beklentiler yatırımcıların stratejilerini şekillendirmekte. Hep birlikte bu gelişmeleri ve piyasalardaki hareketliliği yakından takip edeceğiz.

Borsa İstanbul’da Yükseliş Rüzgarı! BIST 100 Endeksi 10.030,51 Puanı Geçti!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!