USD34,07
EURO38,06
GBP45,38
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.833,69
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Altında Yükseliş Devam Ediyor! Gram Altın Haftayı Nasıl Kapattı?

Altında Yükseliş Devam Ediyor! Gram Altın Haftayı Nasıl Kapattı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endeks haftanın sonunda en yüksek 9.888,40 puanı görürken, en düşük 9.705,48 puan seviyesine geriliyor. Yatırımcıların ilgisiyle birlikte BIST 100, pozitif seyir izliyor ve yatırımcıların yüzünü güldürüyor.

Döviz piyasasında da hareketlilikle dolar, 34.07 TL’yi görerek döviz kurlarındaki dalgalanmanın devam ettiğini gösteriyor. Bu durum yatırımcılar arasında belirsizlik yaratıyor ve piyasalarda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor. Doların yükselişi diğer döviz kurlarında da etkili oluyor ve piyasa dinamiklerini etkiliyor.

Önümüzdeki Hafta Altın Yükselecek mi?

Kapalıçarşı'da Gram Ve Çeyrek Altın Fiyatları

ABD’de açıklanan veriler, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın 2024 yılının ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 3 oranında arttığını gösteriyor. Önceki verilere göre ülke ekonomisinin ikinci çeyrekte sadece yüzde 2,8 oranında büyüyeceği tahmin ediliyordu. Ancak yapılan yukarı yönlü revizyonlar ekonominin daha sağlam büyüme kaydettiğini belirtiyor.

Büyüme verilerindeki artış, önümüzdeki haftalarda piyasalarda daha olumlu hava estirebilir. Uzmanlar bu durumun özellikle değerli metaller üzerinde etkili olacağını öngörüyor. Yatırımcıların güvenli liman arayışlarının artması altın fiyatlarının yükselmesine zemin hazırlıyor. Ekonomik büyümenin yanı sıra, jeopolitik risklerin de fiyatlar üzerinde belirleyici rol oynaması bekleniyor.

Kapalıçarşı Çeyrek ve Gram Altın Son Fiyatları Ne?

Kapalıçarşı’da altın fiyatları yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Son verilere göre altının gramı 2.760 TL seviyesinden işlem görmeye başladı. Ancak gün içinde yaşanan gelişmelerle birlikte, fiyatlarda yukarı yönlü seyir gözlemlendi. Özellikle ons fiyatındaki artış gram fiyatının alış ağırlıklı olarak 2.762 TL’ye yükselmesine neden oldu. Tüm bunlar gram altının günlük bazda yüzde 0,7 oranında değer kazandığı anlamına geliyor.

Çeyrek altın fiyatları da bu süreçte dikkat çekici artış gösterdi. Çeyrek 4.416,64 TL’den işlem görerek yatırımcıların ilgisini üzerine çekti. Satış fiyatı ise 4.514,06 TL olarak belirlendi. Yatırımcılar için çeyrek altın hem hediyelik hem de birikim aracı olarak sıkça tercih edilmeye devam ediyor.

Piyasalardaki belirsizlikler göz önüne alındığında, altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi bekleniyor. Ancak beklenmedik gelişmelerin de yaşanabileceği ihtimali yatırımcıları dikkatli olmaya yönlendiriyor. Yatırımcıların altın alım-satım kararlarını dikkatli şekilde değerlendirmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Altında Yükseliş Devam Ediyor! Gram Altın Haftayı Nasıl Kapattı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!