USD34,08
EURO38,07
GBP45,31
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.835,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Borsada Bu Hafta En Büyük Kaybı Yaşayan Hisseler

Borsada Bu Hafta En Büyük Kaybı Yaşayan Hisseler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hisseler arasında en büyük kaybı yaşayanlar arasında ilk sırada yer alan şirketler yatırımcılar tarafından büyük endişe yarattı. Özellikle finans ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren bazı büyük şirketlerin hisseleri hafta boyunca sert düşüşler yaşanıyor. Bu durum sektörel bazda yaşanan olumsuz gelişmelerle genel ekonomik belirsizliklerin etkisiyle daha da belirginleşiyor.

Yatırımcıların risk iştahında yaşanan daralmayla piyasalarda görülen dalgalanmalar, özellikle küçükle orta ölçekli şirketlerin hisselerinde de yüksek düşüşlere neden oldu. Hafta içinde piyasa değeri açısından büyük kayıplar yaşayan hisseler yatırımcıların portföylerinde yeniden değerlendirme yapmalarına yol açıyor. Bu durum, borsa genelinde olumsuz hava yaratarak yatırımcı güvenini sarsıyor.

Borsada 2024 Ağustosun 2.haftasında En Çok Düşen Hisseler

Seçim Sonuçları Borsayı Nasıl Etkiler

Ağustos’un ikinci haftasında borsa piyasasında dikkat çeken düşüş yaşandı. Bu dönemde en fazla değer kaybeden hisse senedi %36,17’lik düşüş ile İhlas Yayın Holding A.Ş. (IHYAY) oldu. Şirketin hisseleri haftalık bazda yaşadığı önemli kayıpla yatırımcıları endişelendirdi ve piyasa değeri ciddi şekilde düştü.

İhlas Yayın Holding’i takip eden ikinci en çok değer kaybeden hisse ise %24,89’luk düşüş gösteren Ersu Meyve ve Gıda Sanayi A.Ş. (ERSU) oldu. Ersu’nun hisselerindeki belirgin azalma gıda sektöründeki olumsuz gelişmelerle ilişkilendirildi. Yatırımcılar şirketin mali durumuna dair endişeleriyle sektörel sorunları göz önünde bulundurarak satış yapma eğiliminde bulundu.

Üçüncü sırada yer alan Denge Yatırım Holding A.Ş. (DENGE) ise %23,92’lik değer kaybı yaşadı. Şirketin hisse performansındaki düşüş yatırımcıların şirketin stratejik planları ve finansal durumu hakkındaki belirsizlikleri artırdı. Denge Yatırım’ın gelecekteki yatırımlarının büyüme hedeflerinin piyasa tarafından sorgulandığı dönemde hisselerdeki gerileme dikkat çekti.

Borsada Düşüşler Neden Olur?

Borsada yaşanan düşüşler çeşitli olumsuz gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıkıyor. Düşüşlerin arkasında yatan sebeplerden biri, belirli sektörde ya da şirkette meydana gelen olumsuz gelişmelerdir. Örneğin enerji sektöründe gerçekleşen petrol fiyatı düşüşü doğrudan enerji şirketlerinin hisse değerlerinde gerilemeye yol açıyor. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, enerji şirketlerinin karlılıklarını ayrıca gelecekteki beklentilerini etkileyerek yatırımcıların hisselerini satmasına neden oluyor.

Borsada Bu Hafta En Büyük Kaybı Yaşayan Hisseler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!