USD34,00
EURO38,03
GBP45,31
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Kendine Uygun Kredi Kartı Seçmek İçin Ne Yapabilirsin?

Kendine Uygun Kredi Kartı Seçmek İçin Ne Yapabilirsin?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Market alışverişlerinden beyaz eşya alışverişlerine kadar birçok alan kredi kartı kullanımı gerçekleşmektedir. Kredi kartları sahip oldukları özelliklere, faiz oranlarına ve kullanım fonksiyonlarına göre birbirinden farklılık gösterir. Kendinize uygun kredi kartı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. İhtiyaçlarınıza uygun kredi kartını nasıl seçebileceğiniz hakkında fikir edinebilirsiniz.

●      Kredi kartları aidatlı ve aidatsız olarak birbirinden farklı seçeneklere sahiptir. Eğer kredi kartınıza aidat ödemek istemiyorsanız aidatsız bir kredi kartı tercih edebilirsiniz. Aidatsız kredi kartları çeşitlilik göstermektedir. Bankanız üzerinden aidatsız kredi kartlarını pratik bir şekilde temin edebilirsiniz.

●      Her alışverişte puan biriktirmek istiyorsanız puan veren bir kredi kartından faydalanabilirsiniz. Mil sizin için önemliyse, mil veren kartlarda da ideal seçenekler haline gelir.

●      Öğrenciyseniz eğer öğrenciler için özel avantajlar sunan birçok kredi kartı bulunmaktadır.

●      Ticari alışverişler yapmak için ticari kredi kartları ideal seçenekler arasında yer alır. Bu amaç ile alışveriş yapacaksanız ticari kredi kartlarını tercih edebilirsiniz.

Sizin için kredi kartınızda olması gereken en önemli özelliğe karar verdikten sonra seçeneklerinizi daraltabilirsiniz. Böylece kredi kartı seçeneklerini bu doğrultuda filtreleyebilirsiniz. Sizin için uygun olan kredi kartını bulmaya çalışırken banka banka gezmek zorunda değilsiniz. Cimri Finans başta olmak üzere kredi kartı ve kredi karşılaştıması yapan birçok e-ticaret sitesi mevcuttur. Bu siteler üzerinden nakit avans faizlerini, varsa yıllık kart ücretlerini, faiz oranlarını birbirleri ile karşılaştırarak seçim yapabilirsiniz. Araştırma sonucunda ihtiyacınıza uygun olan kredi kartını belirleyerek, kredi kartı başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Böylece pratik bir şekilde sürecin yönetimini  gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartı Türleri

Kredi kartı türleri oldukça çeşitlidir. Her tüketicinin ihtiyacına uygun bir kredi kartı bulması, sunulan çeşitlilik içerisinden oldukça pratik bir hale gelir. Kredi kartı türleri içerisinde World özellikli kartlar, kolay onaylanan kartlar, yurt dışında kullanılan avantajlı kartlar, platinum kartlar, lounge hizmeti veren kartlar yer almaktadır. Bu kartların yanı sıra Troy logolu kartlar, vergi taksitlendiren kartlar, Bonus özellikli kartlar, eğitim harcamalarını taksitlendiren kartlar, Gold kartlar ve taraftar kartlar çeşitlilik gösterir. Farklı ihtiyaçlara yönelik üretilen birçok kredi kartı çeşidi mevcuttur. Yoğun olarak harcama yaptığınız alanları göz önünde bulundurarak sunulan seçenekler içerisinden esnek bir şekilde seçim yapabilirsiniz. Böylece harcama yaparken ihtiyacınıza yönelik sunulan ideal çözümlerden yararlanabilirsiniz. Öğrencilere hitap eden kredi kartlarından ticari işletmelere uygunluk gösteren kredi kartlarına kadar birçok seçenek değerlendirilebilmektedir. İhtiyaç kredisi çekerken de farklı ihtiyaçlara yönelik seçeneklerin değerlendirilmesi büyük bir önem taşır. İhtiyaçların detaylı bir şekilde analiz edilmesi, sunulan ürünlerin beraberinde geçirdiği alışveriş fırsatları incelenerek kredi kartı türleri içerisinden alternatif seçenekleri belirleyebilirsiniz.

Kredi Kartı Başvuru Süreçleri Nasıl İlerler?

Kredi kartı başvuru sürecini başlatmak ve ilerletmek için ilk olarak ihtiyaç duyulan kredi kartının belirlenmesi gerekmektedir. İsteklere ve ihtiyaçlara uygun kredi kartları belirlenirken seçilen kartın mil verip vermediğine, aidatının olup olmadığına, öğrenciyseniz öğrencilere yönelik bir kart olup olmadığına bakabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun kredi kartı belirledikten sonra online olarak çeşitli bankalar üzerinden kredi kartı başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz. Başvuru bankalara ulaştıktan sonra gelir, borçlar ve diğer bankaların kart limitlerinden yola çıkılarak finans durumları değerlendirilir. Değerlendirmenin sonucu olumlu olursa banka size kredi kartı verir. Değerlendirmenin sonucu olumsuz olursa da geliriniz arttığında ya da borçlarınız azaldığında tekrardan başvuru yapabilirsiniz. Kolay bir şekilde ilerleyen süreç sayesinde birçok avantajı deneyimleyebilirsiniz.

Kendine Uygun Kredi Kartı Seçmek İçin Ne Yapabilirsin?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!