USD33,99
EURO38,05
GBP45,33
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.827,64
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tasarruf Tedbirleri Yasası TBMM’de Görüşüldü: İşte Detaylar

Tasarruf Tedbirleri Yasası TBMM’de Görüşüldü: İşte Detaylar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Kanun teklifi, kamuda mali disiplini güçlendirmeyi ve tasarruf kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor.

MHP’nin Görüşleri

MHP Grubu adına söz alan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye’nin makroekonomik göstergelerinde olumlu gelişmelerin devam ettiğini belirtti. Kalaycı, “Ekonomide en önemli sorun enflasyon. Yıllık enflasyonda en kötü geride kalmıştır, enflasyon tek hanelere mutlaka düşecektir.” dedi. Ayrıca, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasının ve yapısal reformların önemine değindi.

CHP’nin Eleştirileri

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kanun teklifinin içeriği hakkında eleştirilerde bulundu. Ağbaba, “Bu bir torba yasa ve tasarrufla ilgili maddeler oldukça sınırlı. Ayrıca, elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile yapılan anlaşmanın Anayasa’ya aykırı olduğunu savunarak, “Bu Togg’un da satışlarını düşürecek ve belki de Togg’u batıracak.” dedi. Ağbaba, tasarrufa uymayan kamu görevlilerine getirilen cezaların da CHP’li belediyelere yönelik bir baskı unsuru olduğunu belirtti.

AK Parti’nin Savunması

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise, kanun teklifinin mali disiplini güçlendirmek ve kamu tasarruflarını artırmak amacıyla hazırlandığını ifade etti. Kırkpınar, “Kamuda tasarruf anlayışına riayet edilmesi ve kaynakların en rasyonel şekilde kullanılması amaçlanıyor.” dedi. Ayrıca, kanun teklifiyle taşıt ve iş makinelerinin satışı, BOTAŞ borçlarının mahsuplaşma suretiyle terkin edilmesi ve Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesine hazine geri ödeme garantisi sağlanması gibi düzenlemeler yapıldığını belirtti.

Kanun teklifi, çeşitli alanlarda tasarruf tedbirleri içeriyor. Bu kapsamda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve idarelerince yapılacak izleme ve denetim sonucunda tasarruf tedbirlerine aykırı iş ve işlemlerde bulunduğu tespit edilen kamu görevlilerine disiplin cezası verilmesi öngörülüyor. Ayrıca, sadece dışarıdan şarj edilebilen hibrit elektrikli araçlar için ÖTV düzenlemesi de teklifin içinde yer alıyor.

Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri tamamlandı. Tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla getirilen düzenlemeler, farklı siyasi partilerin görüşlerini yansıtarak kapsamlı bir tartışmaya sahne oldu. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgilendirmeler yapılacaktır.

Tasarruf Tedbirleri Yasası TBMM’de Görüşüldü: İşte Detaylar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!