USD34,24
EURO37,63
GBP45,08
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. Adrenalin Patlaması: Türkiye’nin En İyi 5 Rafting Merkezi

Adrenalin Patlaması: Türkiye’nin En İyi 5 Rafting Merkezi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnanılmaz manzaraları, hayranlık uyandıran kanyonları ve hızla akan nehirleriyle Türkiye ideal bir rafting destinasyonu. Türkiye’nin en iyi beş rafting alanı hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Çoruh Nehri, Artvin

Çoruh Nehri, Artvin

Türkiye gerçekten de rafting için dünyanın en iyi yerlerinden biri ve Çoruh Nehri de rafting için Türkiye’nin en iyi yerlerinden biri. Artvin’de yer alan bu rafting alanı, su sporlarının yanı sıra dillere destan güzelliğiyle binlerce ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Hatta dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olan Çoruh Nehri, rafting açısından Afrika’da Zambezi Nehri’nden sonra ikinci sırada kabul ediliyor. Toplam uzunluğu yaklaşık 450 kilometre olan Çoruh Nehri, Mescit Dağları’ndan doğuyor ve Gürcistan sınırları içerisinde Karadeniz’e dökülüyor. Nehrin Artvin sınırları içerisinde yer alan uzunluğu yaklaşık 150 kilometre.

Fırtına Deresi, Rize

Fırtına Deresi, Rize

Türkiye’nin bir diğer önemli rafting merkezi ise Rize’deki Fırtına Deresi’dir. Dere, Kaçkar Dağları’nın Karadeniz yakasında birleşen derelerden beslenmektedir. 60 kilometre uzunluğundaki Fırtına Deresi, Rize’nin Ardeşen ilçesinde Karadeniz’e dökülüyor. Fırtına Deresi rafting parkuru yaklaşık 25 kilometre olup, genellikle Çamlıhemşin’in yaklaşık bir kilometre güneyinden başlıyor.

Munzur Çayı, Tunceli

Munzur Çayı, Tunceli

Tunceli’deki Munzur Çayı, son yıllarda amatörlerin uğrak noktası haline geldi. Munzur Dağları’ndaki Ziyaret Tepe’den doğan dere, merkezde Pülümür Çayı’na katılarak Keban Baraj Gölü’ne akıyor. Bu çayda rafting yılın her mevsimi yapılabilse de tutkunların en sevdiği mevsim sonbahar olarak göze çarpıyor.

Munzur Çayı, Tunceli’nin güzel doğasının olağanüstü bir temsili olan Munzur Vadisi Milli Parkı’nın içinden geçmektedir. Derenin Ovacık-Tunceli bölümünde yaban hayatı ve çok sayıda endemik türün yer aldığı benzersiz bitki örtüsü bulunurken, Ovacık-Yeşilyazı bölümünde ise çayın her iki yakasında da görülebilen bölgenin meşhur huş koruları yer alıyor. Dere’nin en ideal rafting alanı Aşağı Torunoba Sarıtaş ile Halbori arasındaki 20 kilometrelik alan olarak değerlendiriliyor; Bu parkurda kanyonlar, şelaleler ve kaya oluşumları bulunuyor.

Dalaman Çayı, Muğla

Dalaman Çayı, Muğla

Türkiye’deki rafting alanları arasında antik çağda İndos olarak bilinen Dalaman Çayı belki de en öne çıkanıdır. Muğla’da bulunan Dalaman Çayı, Koçaş Dağı’ndan doğar ve Ortaca üzerinden Akdeniz’e dökülür. Dalaman Çayı’nın toplam uzunluğu yaklaşık 230 kilometre olup nehir yatağındaki doğal kireçtaşı nedeniyle suyu neredeyse her zaman ılık ve berraktır. Türkiye’nin en turistik bölgelerinden biri olan Dalaman Çayı’nda yıl boyunca binlerce yerli ve yabancı turist rafting yapıyor.

Melen Çayı, Düzce

Melen Çayı, Düzce

Melen Çayı aynı zamanda Türkiye’nin en önemli bir diğer rafting destinasyonudur. Havzası ağırlıklı olarak Düzce’de bulunan Melen Çayı, “Melen Ağzı” olarak adlandırılan yerden Karadeniz’e dökülmektedir. 60 kilometre uzunluğundaki Melen Çayı, ülkenin en güvenli rafting parkurlarından biri olarak kabul ediliyor. Melen Çayı rafting parkuru yaklaşık 12 kilometre olup, ilk iki kilometresi rafting sporuna yeni başlayan ve sporu öğrenenlere ideal bir parkur sunmaktadır. Geriye kalan 10 kilometre ise zorluk açısından ileri seviye olarak değerlendiriliyor.

Adrenalin Patlaması: Türkiye’nin En İyi 5 Rafting Merkezi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!