USD34,24
EURO37,63
GBP45,08
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. İnternet Hızınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

İnternet Hızınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSS’niz size vaad ettiği veri hızlarını sağlıyor mu? Bunu öğrenmenin bir yolu var mı? Bunun için onların sözüne güvenmeli misin? Bu soruların cevaplarına Asayiş Haber ekibi olarak sizler için hazırladığımız ve internet hızınızı ölçme yöntemlerinden bahsettiğimiz yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.

Ookla Hız Testi

Ookla Speedtest, yerel İSS bağlantınız yoluyla bilgisayarınız ile uzak sunucu arasında veri aktarımı için geçen süreyi ölçer. Konumunuzu belirler ve sizi yerel bir Speedtest sunucusuyla eşleştirir. Tek yapmanız gereken “Git” butonuna tıklamak. Tüm sürecin tamamlanması bir dakikadan az sürer ve siz de sürecin gerçek zamanlı olarak gelişmesini izlersiniz.

TestMy.net

TestMy.net, geniş bant testlerini herhangi bir İSS’ye bağlamayarak diğer yöntemler arasında biraz daha öne çıkar. Sonuçlar ayrıca diğer testlerin düzenli olarak yaptığı tahminlere değil, her zaman baştan sona gerçekleştirilen tamamlanmış testlere dayanmaktadır. Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Asya’da sunucuları bulunmaktadır. Tamamen HTML5 kullanan tarayıcı tabanlılara yöneliktir ve dolayısıyla aynı test masaüstü bilgisayarların yanı sıra mobil tarayıcılarda da çalışır; iOS veya Android için ayrı bir uygulama yoktur. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta sitede bulunan reklam tuzaklarıdır. Ana ekranda bulunan pek çok “Başlat” düğmesi sizi hız testi yerine reklama tıklamanız için kandırmayı amaçlıyor. “Başlat”düğmesine tıkladığınızda reklam sayfası açılırsa hemen sayfayı kapatın ve diğer düğmeleri deneyin. Hız testi için doğru yere bastığınızda bunu anlayabilirsiniz. Sonuçların doğrudan size e-postayla gönderilmesini sağlamak için bir hesap açmanız gerekiyor. Arka planda bant genişliğini düzenli olarak kontrol etmesi ve sonuçları almak için Otomatik Hız Testi seçeneği de sizin için mevcut.

Speedof.Me

Speedof.Me’nin mobil cihazlarda ve masaüstünde çalışan küçük bir testi var; Bu test Flash ve Silverlight’ın büyük tarayıcılar tarafından desteklenmemesi nedeniyle ortaya çıkan ilk HTML5 tabanlı hız testlerinden biriydi. Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Güney Amerika’da 100’den fazla sunucusu olan bu hız testinin kullanımı diğerlerine göre daha kolaydır ve geçmişteki internet hızınızla şu anki hızınızı karşılaştırmanıza olanak tanır.

İnternet Hızınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!