Çevre kaynaklı birçok sorun arabanızın boyasına zarar verebilir. Bazıları anında hasara neden olurken bazıları zaman alır. Kuş pisliği ve sert nesnelerden küçük kazalara kadar arabanızın dış yüzeyini bozabilecek pek çok şey var. Doğal olarak araba boyasına neyin zarar verdiğini bilmek onu tüm bu etkenlere karşı daha iyi korumanıza yardımcı olabilir. İşte arabanızın boyasına zarar verebilecek şeylerin tam listesi ve bu tür hasarları önlemek için bilmeniz gereken her şey.
Araba Boyasi Hasarinin Nedenleri
Arabanızın boyasını aşındıran tek şey kazalardan kaynaklanan ezikler ve çarpmalar değildir. Arabanızın güzelliğini soldurabilecek, görünüşte zararsız görünen birkaç şeyi listeledik.
BENZİN
Arabanın kaportasına taşan veya damlayan benzin leke yapabilir. Depoyu doldururken biraz dikkatli olmanız, aracınızı birçok aksilikten kurtarabilir. Dizel, benzin, fren hidroliği ve motor yağı gibi sıvılar aracınızın boyasına zarar verebilir. Çoğu hızla buharlaşmasına rağmen, çok uzun süre bırakıldığında çıkarılması mümkün olmayan izler ve lekeler bırakabilirler. Sıvılarla temas eden parçayı duruladığınızdan emin olun veya arabanıza bir kat sıvı cila uygulayın. Bu, boyanın soyulmasını önleyecek ve temizleme işlemini kolaylaştıracaktır.
SODA/KAHVE
Kahve fincanınızı ve içecek kutunuzu arabanızın üstüne koyma alışkanlığınız varsa mutlaka bardağın alt kenarlarını temizleyin ve sonrasında o alanı da silin. Çoğu kişi kahve ve gazlı içeceklerin arabanın boyasına zarar verebileceğinin farkında değil. Şekerli içecekler yüzeyde yapışkan bir kalıntı bırakır. Sertleşirlerse iz bırakabilirler veya arabanın boyasına zarar verebilirler.
SU
Suyun kendisi, hemen silinirse kalıcı hasara neden olmaz. Sürekli yağmur veya suya maruz kalma, arabaların boyasının zarar görmesinin ana nedenlerinden biri olabilir. Yağmur suyu, lekeler bırakan ve çıkarılması zor olan mineraller içerir. Bu durumlarda yüzeyde çok uzun süre kalan su, korozyonu hızlandıracaktır.
AĞAÇ REÇİNESİ
Bazı çevresel faktörler de araba boyasına zarar verebilir . Buna bir örnek, arabanızın boyasını yiyip bitiren ağaç özsuyudur. Özellikle kuruduğunda sertleşen bu özsuyun çıkarılması zordur. Araç dışarıda aşırı sıcaklıkla karşı karşıyaysa kuruma süreci hızlanabilir. Mikrofiber eldivenler yardımıyla doğru temizleme ürünlerini kullanarak çok sert ovalamamaya dikkat ettiğinizde arabanızın boyası çizilmeden sorunu çözebilirsiniz.