USD34,19
EURO37,09
GBP44,65
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.979,21
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Kuzey Kore Casus Uydusu Fırlattı Haberi Ortalığı Karıştırdı

Kuzey Kore Casus Uydusu Fırlattı Haberi Ortalığı Karıştırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore’nin komşusu Güney Kore’den yeni bir iddia geldi. Ülke yetkilileri Kuzey Kore’nin Dongchang-ri bölgesinden ikinci bir casus uydu attıklarını tespit ettiklerini belirtti. Kuzey Kore zaten geçtiğimiz aylarda bir casus uyduyu yörüngeye yerleştirdiklerini ve bununla Amerika’nın önemli bölgelerini incelediklerini söylemişti.

İkinci Uyduya Sert Tepkiler Geldi 

Atılan ilk uydunun ardından devamının gelmesi sadece Amerika’yı kızdırmakla kalmadı Güney Kore’yi de sert yaptırımlar uygulamaya yöneltti. Ülke yetkilileri 2018 yılında imzalanmış olan barış anlaşmasını geçici süreyle askıya aldıklarını ve sınırda uçuşlar yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Kuzey Kore ise bu anlaşmayı tamamen iptal ettiğini duyurdu ve sınırda ki yıktığı karakolları yeniden inşa etmeye başladı. Japonya, Amerika gibi büyük ülkelerin tepkileri üzerine açıklama yapan Kuzey Koreli yetkililer, atılan uyduların kendilerini savunma haklarının bir parçası olduğunu ve bunun doğal bir durum olduğunu belirttiler.

Konuyla ilgili uzmanların yaptığı açıklamalara baktığımızda ise iki farklı görüşün hâkim olduğunu görüyoruz. Kimi uzmanlar Kuzey Kore’nin yaptığı bu davranışın ve anlaşmayı iptal etmesinin bölgede ipleri koparacak noktaya getiren tepkiler olduğunu ve bölgede ki rekabetin daha da kızıştığını belirtiyor.

Bazı uzmanlara göreyse henüz korkulacak bir durum söz konusu değil. Çünkü Kuzey Kore bölgede hâkim güç olduğunu göstermek için zaman zaman bu tarz hamleler yapabiliyor. Geçtiğimiz dönemlerde de füze ateşlemeleri ve dronelarını Güney Kore sınırlarının içlerine kadar sokma gibi hamleler yapan ülkenin bu davranışları bir gösterişten ibaret. Henüz Kuzey Kore’nin attığı uyduların çalıştığına ya da kapsamlarına dair detaylı bir bilgi yok.

Ama her iki durumda da Kore’nin attığı uyduların detaylı olarak takip edilmesi gerekiyor. Bunun için Amerika’nın Elon Musk ile anlaştığı ve birtakım önlemler almak için hazırlandığına dair haberler internette dolaşıyor. Çünkü eğer Kuzey Kore’nin iddia ettiği gibi, atılan uydular gözetleme konusunda gelişmişse bu nükleer gücü olan ülkeyi daha da tehlikeli hale getiriyor.

Kuzey Kore Casus Uydusu Fırlattı Haberi Ortalığı Karıştırdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!