USD34,24
EURO37,05
GBP44,57
BIST8.654,39
GR. ALTIN3.004,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Chatgpt4o Nasıl Kullanılır? 2024

Chatgpt4o Nasıl Kullanılır? 2024

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kullanıcılar, sorularını veya taleplerini Chat GPT’nin metin kutusuna yazarak sohbet edebilecekler. Bu sayede, çeşitli konularda anında yanıt alabilir ve ihtiyaç duydukları bilgiye kolayca ulaşabilirler. Arayüzün basit ve etkili tasarımı, kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Chat GPT Ücretli mi?

Birçok kişinin kullandığı Chat GPT4o, yapay zeka alanında önemli oyuncular arasında yer alıyor. OpenAI ChatGPT, Google Gemini, xAI Grok ve Microsoft Bing gibi modeller, teknoloji devlerinin büyük yatırımlar yaparak yapay zeka arenasında önemli bir rol oynamalarını sağlıyor.  Pastadan büyük dilim almaya çalışan chat GPT-4o, en çok tercih edilenler arasında bulunuyor.

Chatgpt Neden Açılmıyor 1

Ancak yapay zekanın hızla gelişen alanında, gelecekte neler olacağını öngörmek giderek zorlaşıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte, yapay zeka sistemlerinin yetenekleri ve etkileşim kabiliyetleri sürekli olarak artıyor.

Chat GPT-4o Nedir?

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan OpenAI’nin ChatGPT robotu, GPT-4o modeliyle büyük bir güncelleme aldı. Omni olarak bilinen bu modeli, metin, görüntü, video ve sesi doğal olarak anlayabilen, gerçek anlamda çok modlu bir yapay zeka olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca çok daha hızlı yanıt verebiliyor, insanların normalde gündelik hayatta bir şeyi anlayıp karşılık verdiği süreye çok yakın olduğu görüldü. Bu güncelleme ise iletişim ve etkileşimde büyük bir devrim niteliği taşıyor.

Chat GPT-40 Nasıl Kullanılır?

OpenAl’dan yeni model yapay zekayı tanıtmak istedi. GPT-4 Turbo, GPT-4o’nun çıkışına kadar amiral gemisi AI modeli olarak faaliyet sürdürüyor. Bu model yalnızca ChatGPT Plus aboneleri için mevcuttu, özel GPT’ler ve canlı web erişimi gibi OpenAI’ın geliştirdiği özelliklerle birlikte geliyordu. İyi haber şu ki GPT-4o, çok daha gelişmiş özelliklere ve yeteneklere sahip olarak geldi.  Maliyeti ise  GPT-4 Turbo’nun yarısı kadar ve iki kat kadar daha hızlı. GPT-4o’nun hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar tarafından kullanılabilmesinin nedeni de muhtemelen bu. Ancak ödeme yapan kullanıcılar GPT-4o için beş kat daha fazla kullanım limitine sahip olacak.

OpenAl Yeni Modelini Tanıttı

“GPT-4o çok daha doğal insan-bilgisayar etkileşimine doğru atılmış bir adım; herhangi bir metin, ses, görüntü ve video kombinasyonunu girdi olarak kabul ediyor ve elde edilen verilerle herhangi bir metin, ses ve görüntü kombinasyonu oluşturabiliyor. Ses girişlerine 232 milisaniye kadar kısa bir sürede, ortalama 320 milisaniyede yanıt verebiliyor; bu da bir konuşmadaki insan tepki süresine çok yakın bir süre demek. İngilizce ve koddaki metinlerde GPT-4 Turbo performansıyla eşleşerek İngilizce dışındaki dillerdeki metinlerde önemli bir iyileşme sağlarken aynı zamanda çok daha hızlı ve %50 daha ucuz. GPT-4o, mevcut modellerle karşılaştırıldığında özellikle görüntü ve ses anlama konusunda daha iyi.” İfadelerine yer verdi.

Chatgpt4o Nasıl Kullanılır? 2024
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!