USD35,47
%-0.04
EURO36,66
%0.2
GBP43,55
%0.48
BIST9.704,12
%-0.12
GR. ALTIN3.057,51
%0.14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Etli Kuru Fasulye Tarifi, Malzemeleri, Yapılışı

Etli Kuru Fasulye Tarifi, Malzemeleri, Yapılışı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etli Kuru Fasulye Malzemeleri:

Kuşbaşı dana eti 300 gram

Bir buçuk su bardağı kuru fasulye

Bir yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası

1 adet kuru soğan

5 yemek kaşığı sıvı yağ

Birer tatlı kaşığı tuz ve pul biber

1 litre sıcak su

Etli Kuru Fasulye Yapılışı:

Kuru fasulye bir önceki geceden suya konarak ıslatılır. Yapılacağı gün için ön hazırlık yapılır. Soğanlar yemeklik doğrandıktan sonra içerisine sıvı yağ dökülür. Düdüklü tencerede iyice kavrulur. İçerisine kuşbaşı şekilde doğranmış tüm etler ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.

Etlerin suyu saldığı görülecektir. Ardından saldığı suyu tekrar çekecektir. Baharat ve salça eklendikten sonra suyu iyice süzülen kuru fasulyeler üzerine eklenir. Tencerenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek düdüklünün kapağı tamamen kapatılır. Kısık ateşte 30 dakikaya kadar pişirilir.

Etli Kuru Fasulye Tarifi, Malzemeleri, Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.