USD34,24
EURO37,08
GBP44,60
BIST8.654,39
GR. ALTIN3.010,52
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Güç Gösterisi: Türkiye, Irak Kuzeyinde 16 Terör Hedefini Yok Etti!

Güç Gösterisi: Türkiye, Irak Kuzeyinde 16 Terör Hedefini Yok Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik büyük bir hava operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan son dakika açıklamasına göre Metina, Gara, Hakurk ve Asos bölgelerinde tespit edilen 16 hedef başarıyla imha edildi. Operasyonda, bölgedeki çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi.

MSB tarafından yapılan açıklamada, operasyonun, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla, MİT ile koordineli olarak belirlenen terörist hedeflerine 29 Aralık 2023 saat 17.30’da hava harekâtları icra edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Operasyon, bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depolar gibi stratejik öneme sahip noktaları hedef aldı. MSB, bu hedeflerin içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğunun değerlendirildiğini bildirdi. Harekâtta, yerli ve millî mühimmatın azami oranda kullanıldığı ve bu sayede çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, milletin güvenliği ve ülkenin bekası için terörle mücadeleye kesintisiz devam edeceği belirtilirken, MSB, bu harekatlar sırasında masum siviller, dost unsurlar, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin korunması için her türlü tedbirin alındığını açıkladı. Operasyonun detaylarına ilişkin bilgilerin ve sonuçlarının ilerleyen günlerde kamuoyu ile daha ayrıntılı bir şekilde paylaşılması bekleniyor.

Bu operasyon, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlama ve terör tehditlerini kaynağında yok etme konusundaki kararlılığını bir kez daha göstermiş oldu. Ayrıca, operasyonun başarısı, yerli ve milli savunma sanayiinin geldiği noktayı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonel kabiliyetlerini de ortaya koydu. Ulusal güvenlik ve terörle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilen bu harekat, bölgede uzun süreli barış ve istikrarın sağlanması yolunda atılan adımlardan biri olarak görülüyor.

Güç Gösterisi: Türkiye, Irak Kuzeyinde 16 Terör Hedefini Yok Etti!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!