USD34,29
EURO37,18
GBP44,58
BIST8.872,85
GR. ALTIN3.013,28
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Magazin Haberleri
  3. Jahrein, Hakaret Ederek mi Ün Kazandı? Sıra Kemal Kılıçdaroğlu’nda!

Jahrein, Hakaret Ederek mi Ün Kazandı? Sıra Kemal Kılıçdaroğlu’nda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jahrein, asıl adıyla Ahmet Sonuç, 29 Kasım 1988 tarihinde doğan bir internet fenomenidir. Kıbrıs Türkü bir babanın ve Burdurlu bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Jahrein, ilk eğitim yıllarını Karabük’te geçirmiş ve ortaokul döneminde Antalya’ya taşınmıştır. Ortaöğrenimini Antalya Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Almanya’nın Leipzig Üniversitesi’nde Moleküler Fizik ve Biyokimya Bölümü’nde eğitim almıştır.

İnternet kariyerine YouTube üzerinden adım atan Jahrein, daha sonra Twitch platformunda yayın yapmaya başlamış ve bu sayede geniş bir izleyici kitlesi elde etmiştir. 2018 yılında Oyunun Yıldızları Ödülleri’nde en iyi yayıncı ödülünü kazanarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra Antalya’ya yerleşen Jahrein, genellikle sohbet ve oyun içerikleri üretmekte, ayrıca internet fenomenleri ve siyasi figürlerle yaptığı röportajlarla da bilinmektedir.

Jahrein’in içerikleri genellikle oyunlarla ilgili olmasına rağmen, zaman zaman güncel politik konularda yaptığı yorumlarla da gündeme gelmektedir. Geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Jahrein, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda tanınan bir isim haline gelmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu’na Karşı Yapılan Saldırıya Hukuki Adım

CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla gündeme gelen Ahmet Sonuç, bilinen adıyla Jahrein, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kamu Görevlisine Hakaret Suçu’ndan iddianame hazırlandı. Haberi Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik duyurdu ve yaptıkları başvuru sonucunda iddianamenin düzenlendiğini belirtti.

Jahrein’in, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda Kılıçdaroğlu’na yönelik ahlaksız hakaretlerde bulunduğu iddia ediliyor. İddianamede, Jahrein’in kullanmış olduğu “şerefsizler” ve “aptal” ifadelerinin hakaret suçu oluşturduğu belirtiliyor. Paylaşımlarda Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırıların gençleri olumsuz etkilediği ve aksiyete neden olduğu ifade ediliyor.

Jahrein ise ifadesinde söz konusu paylaşımları kendisinin yaptığını kabul etse de hakaret etmediğini savunuyor. Öte yandan, daha önce yaptığı bir başka paylaşımda da dikkat çeken Jahrein, kişisel ve siyasi konuları bir araya getirerek kamuoyunun gündemine taşıyor.

Jahrein, Hakaret Ederek mi Ün Kazandı? Sıra Kemal Kılıçdaroğlu’nda!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!