USD34,24
EURO37,04
GBP44,53
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.028,82
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Dekorasyon Nasıl Yazılır?

Dekorasyon Nasıl Yazılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dekorasyon, mekanların estetik ve fonksiyonel olarak düzenlenmesini ifade eden bir terimdir. Evlerden ofislere, kamusal alanlardan kişisel mekanlara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Dekorasyon Sözcüğünün Kökeni Neye Dayanır?

Kökü Fransızca olan bu sözcüğün kökü dekor (decor) dur ve zarafet, terbiye, süs, ziynet, öğreti, adap kelimelerini karşılamaktadır.

Peki Dekorasyon Ne Demektir?

Dekor kelimesinin zamanla evrimleşip aldığı eklerle Türkçemizde yer edinen ve dekor yapmak, süslemek anlamlarına gelen türemiş bir sözcüktür. “Decor” şeklinde yazılan bu sözcük, önceleri sadece tiyatro için kullanılırmış. Günümüzde ise ev ve iş yerlerindeki mobilya ve diğer ürünlerin birbirleriyle olan uyumuna da dekor denir. Kelimenin isim hali dekorasyon olup sıfat hali ise dekoratif yazılmaktadır.

Ne Şekilde Yazılmaktadır?

Bu kelimenin Türk Dil Kurumu çerçevesince “DEKORASYON” şeklinde yazılması doğru bulunmuş ve dilimizde bu şekilde kullanılmaktadır. 10 karakter ile yazılır. Ayrıca d harfi ile başlayıp n harfi ile bitmektedir. Harf dağılımı ise, ‘d’, ‘e’, ‘k’, ‘o’, ‘r’, ‘a’, ‘s’, ‘y’, ‘o’, ‘n’, şeklindedir. Fransızcada “décoration”, İngilizcede ise “decoration” şeklinde yazılmaktadır.

Dekorasyon Türleri Nelerdir?

Ev, ofis, araba, kıyafet, inşaat, salon, tiyatro vb.

Ev Dekorasyon Ürünleri Nelerdir?

Dekorasyon ürünleri genelde porselenden yapılırken seramik, plastik, tahta, cam veya başka bir malzemeden de yapılabilmektedir. Dekorasyon ürünleri denildiğinde akla ilk gelecek ürünler süs eşyaları, biblolar ve vazolardır.

İnşaat Dekorasyonu

İnşaat Dekorasyon ürünleri genellikle yeni inşa edilen ve satın alınan evlerde kullanılmak için yahut yenilik ve değişiklik isteyen bireyler için vazgeçilmez parçalar arasında yer almaktadır.

Günümüzde büyük bir önem arz eden ve yaşantımızda da fazlaca kullandığımız bu kelime evlerimizi, iş yerlerimizi daha yaşanılabilir hâle getirerek mutluluğumuzu, iç huzurumuzu, motivasyonumuzu ve bununla beraber başarılarımızı da hayli etkilemektedir. Dekorasyon, çağımız dünyasını kimi zaman daha düzenli kimi zaman daha renkli ve eğlenceli kılarken, insanlara da bu atmosferde farklı duygular tattırmakta, hayal dünyasına katkı sağlamaktadır. Bu alanda faaliyet gösteren çoğu insanın da yaratıcılık ve hayal güçleri fazlasıyla geniştir, hayallerini gerçekleştirme ve somutlaştırma yolundaki çalışmaları da hayranlık uyandırmaktadır. Dekorasyon, hayatı, evleri ve daha birçok şeyi güzelleştirme sanatıdır.

Dekorasyon Nasıl Yazılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!