USD34,09
EURO38,12
GBP45,50
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.847,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AD Kavmi Neden Helak Oldu? Sebepleri Neler?

AD Kavmi Neden Helak Oldu? Sebepleri Neler?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ad kavmi ile ilgili en merak edilen soruların başında gelen neden helak olduklarıyla ilgili sorularınızı cevaplıyor ve durumu anlatıyoruz. İslam aleminde ve hatta dünyada ibretle bakılması gereken önemli bir olaydır. Ad isimli bir kavmin Allah tarafından nasıl helak edildiğini anlatan ve davranışlarının ibret alınarak ders çıkartılması gerekilen bir durumdur. Ad kavmi dünyadaki güzellikler olan nimetlere yaptığı saygısızlıkların hatsaffada olması ve bunlarla birlikte Allah’ın gönderdiği pergamberlere saygısızlık yapmaları nedeniyle doğal afetler sonucunda helak olmuştur. 

AD Kavmi Neden Helak Oldu? Sebepleri Neler?

AD Kavmi Neden Helak Oldu 2

Ad kavmi, İslam aleminde ve hatta dünyada ibretle bakılması gereken önemli bir olaydır. Ad kavmi, Hz. Nuh’un torunlarından olan Avs’ın oğlu olmakla birlikte onun kavmine de kendi ismi verilmiştir. Kuran’ı Kerim’deki ayetler dikkate alındığı zaman Ad kavminin bulunduğu bölge bugünkü Yemen bölgesi olarak kabul edilmiştir

Ad kavmi, Allah’ın büyük zenginlikler, sayısız saraylar, güzel eşler verdiği kavimdir. Bu sebeple kibre kapılmış kendilerine gönderilen peygamberi yalanlayarak putlara tapmaya başlamışlardır Ad kavminin bulunduğu topraklar oldukça verimli topraklardır. Bu sebeple toprağı ekip biçerek ve ticaret yaparak sayısız zenginliklere sahip olmuşlardır. Sarayları, köşkleri, büyük binaları ve ticarethaneleri vardır. İnsanları beden yapısı olarak oldukça düzgündür. Kadınları oldukça güzel erkekleri ise yakışıklıdır.

İri cüsseli, güçlü, uzun boya sahip ayrıca uzun ömürlü insanlar olduklarını söylemek mümkündür. Bu kavim büyük kayaları yontmakta ustaydılar. Bu yontma işiyle evler yaparak, gösterişli binalar meydana getirirlerdi. Binalar zenginliklerinin ölçüsü olmuştur. Ayrıca binaların etrafına zengin bağlar, verimli bahçeler ve havuzlar yaparlardı. Bu zenginlik onlarda kibir alametini ortaya çıkardı. İnsanlara zulüm etmeye, sapkınlıklar çıkarmaya başladılar. Ayrıca yontma yeteneklerini kullanarak putlar yaptılar. Kendi yaptıkları putlara taparak Nuh tufanından sonra putperestliği çıkarak ilk kavim olmuşlardır

Ad kavmi zenginliklerini ve Allah’ın verdiği nimetleri şükürle karşılamak yerine azgınlığı seçmiştir. Zalimlikler yapmaya, insanlara eziyet etmeye, mazlumları ezmeye başlamışlardır. Güçsüz ve zayıf insanları yüksek binalardan atarak acımasızca cezalandırıyorlardı. Kendi yaptıkları putlara taparak Nuh tufanından sonra putperestliği çıkaran kavim oldu. Zenginliklerinin kibrine kapılarak kendilerine gönderilen peygamber olan Hud’u yalanladılar. Bu sebeple Allah onları cezalandırarak helak etti.

AD Kavmi Neden Helak Oldu? Sebepleri Neler?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!