Cezayir'de yaşayan 73 yaşındaki bir kadının karın ağrısı şiddetlenince acil servise kaldırılmasıyla ortaya çıkan olay, doktorları ve tıp dünyasını büyük bir şaşkınlığa sürükledi. Yapılan taramalarda, kadının karnında taşlaşmış bir bebek olduğu tespit edildi ve doktorlar bu duruma inanmakta zorlandı.

Lithopedion Nedir? 73 Yaşındaki Kadının Vücudunda Kireçlenen Bebek

Lithopedion olarak adlandırılan bu nadir durum, fetal ölüm ve kireçlenmeye dönüşen ektopik bir hamileliği ifade ediyor. Tıp literatürüne göre, abdominal ektopik gebelik sırasında ölen bir fetüs, annenin vücudu tarafından emilemeyecek kadar büyükse, bağışıklık sistemine yabancı bir cisim haline geliyor. Bu ölü fetüs daha sonra annenin vücudunda kireçleniyor ve mumyalanıyor. 

İkinci El Araç Almak İsteyenler İçin Tüyolar! İkinci El Araç Almak İsteyenler İçin Tüyolar!

Doktorlar Taşlaşmış Bebekle Karşılaşınca Büyük Şaşkınlık Yaşadı

National Library of Medicine'a göre, bu olay genellikle asemptomatik olup, çoğu zaman görüntüleme çalışmaları sırasında tesadüfen tespit ediliyor. 73 yaşındaki kadının taşıdığı ölü fetüsün tam 35 yıl öncesine ait olması, bu olayın ne kadar nadir ve şaşırtıcı olduğunu gösteriyor. Tüm gebeliklerin yalnızca yüzde 0,0054'ünde meydana gelen bu durum, tıp dünyasında büyük bir merak uyandırıyor.

Bu olay insan vücudunun karmaşıklığı ve şaşırtıcılığı konusunda bir kez daha dikkat çekerken, doktorlar ve bilim insanları bu nadir durumu daha detaylı inceleyerek benzer olayların anlaşılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Editör: Haber Merkezi