4 Eylül Altın Fiyatları, Çeyrek ve Gram Altında Artış Var!

altin-neden-dustu.jpg

Gördüğümüz kadarıyla küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına yönelik beklentiler altın piyasasında belirleyici rol oynuyor. Faiz indirimi beklentileri artarken yatırımcılar da pozisyonlarını bu doğrultuda şekillendiriyor. Bu da altın fiyatlarını yukarı yönlü itiyor.

Bugün, çeyrek ve gram fiyatlarında dikkat çeken bir artış yaşandı. Gram 2 bin 818 lira seviyelerinde işlem görürken çeyrek ise 4 bin 597 lira civarında seyrediyor. Altının bu yükselişi, yatırımcıların dikkatinden kaçmıyor ve bu fiyatlar üzerinden alım-satım stratejileri belirleniyor.

Harem Borsası Güncel Altın Fiyatları

Harem Borsası’ndaki fiyatlar yatırımcıların ve altın meraklılarının gözdesi olmaya devam ediyor. Son günlerde altının gösterdiği hareketlilik piyasaları yakından takip edenler için oldukça dikkat çekici. Gördüğümüz kadarıyla hem gram hem de çeyrek altın fiyatları yukarı yönlü bir seyir izliyor.

Bugün Harem Borsasına baktığımızda, gram altının ve çeyrek altının yükseliş trendini koruduğunu görüyoruz. Bu durum yatırımcıların alım-satım stratejilerini yeniden değerlendirmelerine sebep oluyor. Altının her zaman güvenli bir liman olarak kabul edilmesi yatırımcıları bu dönemde de altına yönlendirmiş durumda. Güncel altın fiyatları ise şöyle;

·       Gram Altın 2 bin 818 TL

·       Yeni Çeyrek Altın 4 bin 597 TL

·       Yeni Yarım Altın 9 bin 186 TL

·       Yeni Tam Altın 18 bin 320 TL

Altın Yıl Sonunda Ne Kadar Olacak?

2024 yılına başlarken altın fiyatları konusunda çeşitli tahminler yapılıyordu. Ocak ayında, altının yıl sonunda 2 bin 700 TL seviyesine ulaşacağına dair öngörüler gündeme gelmişti. Şu an yılın sekizinci ayına gelmişken bu tahminin gerçekleştiğini görüyoruz. Altın beklentileri karşıladı ve 2 bin 818 TL seviyesine ulaştı.

Baktığımızda, altının bu kadar hızlı bir şekilde hedefine ulaşması hatta geçmesi piyasalardaki dalgalanmaların ve ekonomik gelişmelerin etkisiyle de ilişkili. Yılın başında konuşulan rakamların şimdiden gerçekleşmesi altının ne kadar öngörülebilir olduğunu gösteriyor. Ancak, yıl sonuna kadar neler olacağını tam olarak kestirmek zor. Ekonomik belirsizlikler ve global piyasalardaki değişiklikler altının fiyatını yıl sonuna kadar daha da yukarı taşıyabilir.

Exit mobile version