2026 Alfa Romeo Giulia Hakkında Bildiğimiz Her Şey

2026-alfa-romeo-giulia.jpg

Peugeot Grubu birkaç yıl önce Fiat Chrysler ile birleştiğinde grup, bir düzineden fazla markadan oluşan koleksiyonuna değerlerini kanıtlamak amacıyla yeni ürünler piyasaya sürmeleri için on yıl boyunca süre verdi. Alfa Romeo da bu markalardan biri oldu ve şirket halihazırda önümüzdeki on yıl için ürün yelpazesini yeniden canlandırma sürecinde. Yeni nesil Alfa Romeo modelleri yeni nesil Giulia sedan ile başlayacak.

Neye Benzeyecek?

Yeni Alfa Romeo Gulia hakkında henüz tam olarak kesinleşmiş bir fotoğraf ve açıklama yok ancak alınan duyumlara göre şirketin ikonik “Trefoil” üçgen ızgarası korunarak daha büyük alt ızgara ve daha ince farlar gibi estetik ayrıntılara yer verilecek. Arka kısım, her köşedeki üçgen arka lambalar ve beş kapılı tasarıma uyum sağlayan tam genişlikte ışık çubuğuyla mevcut modelden büyük bir farklılık gösterecek.

Kaputun Altında Ne Var?

İlk raporlar, yeni Alfa Romeo Giulia’nın yalnızca elektrikli olacağını gösteriyordu . Ancak birçok şirket EV stratejisinden geri adım atarken Alfa yeni nesil Giulia’yı LPG’li ve elektrik gücüyle sunacak. Aracın EV versiyonunda özellikle bir dizi performans trim seviyesi ve seçeneği görülecek. Temel versiyon 345 beygir gücünde olacak, orta seviye Veloce ise 790 beygir gücünde olacak. Serinin zirvesi, çift turbo V’li mevcut 505 beygir gücündeki otomobilden sonra büyük bir sıçrama olan 1.000 beygir gücündeki Quadrifoglio olacak.

Ne Kadar Hızlı Olacak?

Kısaca söylemek gerekirse: Hızlı olacak . En hızlı Dodge Charger Daytona’nın BEV versiyonu 670 hp güç üretiyor ve 100 km/saat hıza 3,3 saniyede ulaşabiliyor. Mevcut Giuila Quad bu noktaya 3,8 saniyede ulaşıyor; ancak yeni versiyonun daha da hızlı olması bekleniyor. Yeni Giulia, temel formda düşük ila orta dört saniyelik bir hızlanmaya sahip olabilir ve Veloce modelinde bu süre üç saniyeye daha yakın olabilir. Quadrofoglio ise bir süper araba kadar hızlı olabilir ve üç saniyeden kısa sürede 100 km/saat hıza ulaşabilir.

Ne Zaman Çıkıyor?

Alfa Romeo henüz yeni Gulia hakkında lansman ve piyasaya çıkış tarihini söylemedi ancak yeni Giulia’nın gelecek yıl içinde ortaya çıkması muhtemel. Bu modelin önümüzdeki yılın ortalarında yapılması beklenen lansmanın ardından 2026 yılının ilk çeyreğinde yollarda görülmesi bekleniyor.

Exit mobile version