Küresel kripto para piyasası hem zorluklar hem de başarılar yaşasa da bu yılın ilk yarısı artık geride kaldı ve ikinci altı aylık dilimde boğa sezonu yaşanması muhtemel. Çeşitli dijital varlıklar, en son gelişmeleri, piyasa modelleri ve farklı teklifleri nedeniyle büyük ilgi görmeye hazır.  Bitcoin , Ethereum ve Solana, geri kalan aylarda manevra yapmak isteyen yatırımcılar için cazip seçenekler olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin (BTC)

Btc Düşüş 33

Bitcoin listemizin en üstünde yer alıyor. Lider kripto para birimi olarak öne çıkan bu coini yakından ilgilendiren madencilerin ödüllerinin daha da düştüğünü anladığı dördüncü Bitcoin yarılanması Nisan 2024'te tamamlandı. Tarih her zamanki gibi tekerrür ederse bölünme sonucunda BTC değerinin artışı kuvvetle muhtemel. Bitcoin'in yarılanma sonrası arzındaki düşüş ve ETF'ler aracılığıyla kurumsal benimsenmenin artması, 2024'ün ikinci yarısında fiyat artışına yol açabilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum 3

Bitcoin fiyatının izinden giden ETH, sırasıyla %49 ve %88'lik artışla son altı ay ve bir yılın en iyi performansını gösterdi. Ethereum ETF'lerin yakında piyasaya sürülmesinin piyasaya sürülmesiyle muhtemelen fiyat artışının devam etmesi bekleniyor çünkü Ethereum ETF'lerin piyasaya sürülmesi, geleneksel yatırımcılara ETH'ye daha kolay erişim sağlayarak piyasada devrim yaratabilir.

Solana (SOL)

Seçim Sonuçları Borsa

Gamestop Olayı Nedir? Neden Gündem de? Gamestop Olayı Nedir? Neden Gündem de?

SOL, Yılın Kripto Parası Ödülünü kazanana kadar etkileyici bir performans sergiledi. Minimum ücretle hızlı işlem sağlama taahhüdü nedeniyle pazarın ilgisini çeken SOL, meme coinleri ve DeFi projelerindeki son dönemdeki artışla güçlendi ve izlenecek kripto paralardan biri olarak ortaya çıktı. Solana fiyatı performans olarak Bitcoin ve Ethereum'u geride bırakarak son altı ayda %41, son bir yılda ise %800 değer artışı yakaladı. Sağlam temellerinin yanı sıra, Solana ETF'lerinin yakında piyasaya sürülmesi dikkate değer bir diğer gelişme oldu. Tıpkı Ethereum gibi, bu ETF'ler de kurumsal yatırımcıları cezbetme ve yeni bir sermaye girişi kaynağı yaratma potansiyeline sahip olması Solana'yı 2024'ün ikinci yarısında izlemeye değer yapıyor.