2024 Yılının En İyi Yapay Zeka Veri Analizi Araçları

tek-bir-komutla-hayalindeki-filmi-yapay-zeka-ile-gercege-donusturmek-artik-mumkun.jpg

Verilerinizi görselleştirmek, analiz etmek ve takip etmek için birden fazla yapay zeka aracı var. Bu araçlar sayesinde hedeflerinize ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz öngörüleri elde edebilirsiniz. Ancak aralarından seçim yapabileceğiniz bu kadar çok araç varken hangisinin sizin için doğru olduğunu nasıl bileceksiniz? Yazımızın devamında en iyilerini sizin için derledik.

Tableau

Tableau, kullanıcıların sahip oldukları verilerle kodlamaya ihtiyaç duymadan etkileşim kurmalarına olanak tanıyan bir analitik ve veri görselleştirme platformudur. Platformun kullanımı kolaydır; kullanıcıların gerçek zamanlı olarak gösterge tabloları ve raporlar oluşturup değiştirmelerine ve bunları kullanıcılar ve ekipler arasında sorunsuz bir şekilde paylaşmalarına olanak tanır. Yani veri analizi konusunda beklenen tüm özelliklere sahiptir, her boyuttaki veritabanlarını destekler ve kullanıcıların verilerini analiz etmeleri için birden fazla görselleştirme seçeneği sunar.

MonkeyLearn

MonkeyLearn, kullanıcıların verilerini görselleştirmesi ve yeniden düzenlemesi için AI veri analizi özelliklerine sahip, kodlama gerektirmeyen başka bir platformdur. Platform, verileri kullanıcının ihtiyaçlarına göre anında analiz etmek ve görselleştirmek için yapay zeka destekli birden fazla metin analiz aracına sahiptir. Kullanıcılar, verileri doğru konuya veya amaca göre otomatik olarak sıralamak ve ürün özelliklerini veya kullanıcı verilerini çıkarmak için metin sınıflandırıcıları ve metin çıkarıcıları ayarlayabilir. Araç, halihazırda kullanılmakta olan araçlarla çalışmak için birden fazla entegrasyonla ve platformun sadeliğine uygun basit ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüyle veri analizi konusunda en iyilerden biridir.

Microsoft BI

Microsoft Power BI, kullanıcılara verilerini sıralama ve analiz için görselleştirme olanağı da veren ünlü bir platformdur. Platform, kullanıcıların hemen hemen her yerden veri aktarmalarına ve ihtiyaç duydukları şekilde raporlar ve gösterge tabloları oluşturmaya başlamalarına olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca makine öğrenimi modelleri oluşturabilir ve verilerini analiz etmelerine yardımcı olacak diğer yapay zeka destekli özelliklere erişebilir. Platform, yerel bir Excel entegrasyonu da dahil olmak üzere birden fazla entegrasyona ve çoğu zaman daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olmasına rağmen diğer bazı çözümlerden daha hızlı ve daha duyarlı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

Exit mobile version