1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. 2024 KPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Nereden Yapılır?

2024 KPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Nereden Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? tercihler için tarihlerin ne zaman yapılacağına dair henüz ÖSYM tarafından resmi bir takvim paylaşılmadı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, tercih işlemleri 2024 KPSS-2024/2 Tercih Kılavuzu’na uygun olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Adayların tercihlerini yaparken ÖSYM’nin resmî web sitesi olan ais.osym.gov.tr adresine gitmeleri gerekiyor. Akabinde T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapmaları gerektiğini unutmamalıdır. Tercih işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için ÖSYM’nin yayımlayacağı Tercih Kılavuzu’nu dikkatlice incelemek büyük önem taşıyor.

2024 KPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Nereden Yapılır?

Bakan Şimşek Kpss 1

2024 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? 2024-2 yerleştirme döneminde ise idarelerin kadro taleplerini 1 Ekim – 15 Kasım 2024 tarihleri arasında iletmesi bekleniyor. Bu süreç, tercihlerin şekillenmesi açısından kritik bir dönem olacak. Adaylar bu tarihler arasında yapılacak olan taleplere göre kendi tercihlerini oluşturmaya hazırlanmalıdır.

Tercih döneminin kendine özgü heyecanı ve stresi elbette ki olacak. Adaylar 19 – 26 Aralık 2024 tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirecekler. Bu tarihlerde hangi kadrolara başvuruda bulunacaklarını düşünmek oldukça önemlidir. Özellikle tercih yaparken hangi alanlarda kendilerini görmek istediklerini netleştirmeleri, gelecekteki kariyerleri için büyük bir avantaj sağlıyor. Peki 2024 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

2024 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? sorusu kadar başvuru şartları da bir o kadar merak ediliyor. KPSS sınavına katılabilmek için bazı temel şartlar bulunuyor. Öncelikle adayların en az ortaöğretim mezunu olmaları gerekiyor. Bu durum sınavın geniş bir kitleye hitap etmesini sağlıyor.

Ön lisans ve lisans mezunları da KPSS’ye başvurarak, kariyerlerini daha ileri bir noktaya taşımak amacıyla bu sınavda yer alabiliyorlar. Lisans mezunları için KPSS sınavı her yıl düzenleniyor. Ancak ortaöğretim ve ön lisans mezunları için sınavın tekrarı iki yılda bir gerçekleşiyor. Bu yıl 2024 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? Tarihler tam belli olmasa da tercihler 1 Ekim ile 15 kasım arası yapılacak.

Adayların KPSS’ye başvuru yaparken dikkat etmesi gereken diğer husus da başvuru sürecidir. 2024 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? veya nereden yapılacak sorularının cevabını bilmek önemlidir. Başvurular, ÖSYM’nin resmî web sitesi üzerinden yapılıyor. Adayların, başvuru tarihlerini kaçırmamaları ve gerekli belgeleri tam olarak hazırlamaları oldukça önemlidir.

2024 KPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Nereden Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!