Her yıl olduğu gibi bu yıl da İŞKUR üzerinden başvuruların başlaması heyecanla bekleniyor. Yeni eğitim dönemine girerken, okulların temizliğinin ve düzeninin sağlanması adına yapılacak alımlar birçok kişiye büyük fırsat sunuyor.

İş arayanların dikkatini çeken program aynı zamanda topluma da katkıda bulunma imkânı sunuyor. Okullarda çalışacak temizlik görevlileri, çocuklarımızın öğrenim gördüğü alanların temiz ve sağlıklı olmasını sağlayarak önemli görev üstlenmiş olacaklar. Başvuru sürecinin ne zaman başlayacağı ise merakla bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da okullara temizlik görevlisi alımı için İŞKUR üzerinden yapılacak başvuruların kısa bir süre içinde alınması bekleniyor.

Başvuru Tarihi Ne Zaman?

İşkur-3

BİM'de Şahane İndirim Fırtınası! 10-11 Eylül 2024'te Kaçırılmayacak Aktüel Ürünler BİM'de Şahane İndirim Fırtınası! 10-11 Eylül 2024'te Kaçırılmayacak Aktüel Ürünler

2024 Toplum Yararına Programlar başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Ancak şu an için başvuru sürecine dair kesin tarih vermemiz mümkün değil. Her yıl olduğu gibi bu yıl da TYP programının ayrıntıları ve tarihleri, ilgili resmi kaynaklar tarafından duyurulacak. Başvuruların ne zaman yapılacağına dair bilgiler heyecanla bekleyen adaylar için önemlidir.

Kimlerin Başvurusu Kabul Edilecek?

TYP başvurularında bazı önemli şartlar bulunuyor. Geçmiş yıllarda yapılan alımlarda kuruma kayıtlı işsiz olma 18 yaşını doldurmuş olma gibi temel kriterler dikkat çekiyor. Bu demek oluyor ki, eğer programdan yararlanmak istiyorsanız öncelikle işsiz olmanız gerekiyor. Ayrıca emekli ya da malul aylığı almıyor olmanız, öğrenci olmamanız da istenilen diğer koşullar arasında yer alıyor.

Diğer önemli nokta ise Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne (ADNKS) göre aynı adreste yaşayan kişilerden yalnızca birinin başvuruda bulunabilmesi. Yani evde birkaç kişi aynı program için başvuracaksa, yalnızca bir kişi bu şansı değerlendirebiliyor.

Ayrıca aile gelirinizin net asgari ücretin bir buçuk katını aşmaması gerekiyor. Yani hane geliriniz bu seviyeyi geçiyorsa maalesef programdan faydalanmanız mümkün olmuyor. TYP’ye başvurduğunuz tarihte, kuruma kayıtlı olmanız ve son bir ay içinde SGK sisteminden sigortalı olmadığınızın doğrulanması da önemli şartlar arasında.

Editör: Şahsüver ÇITIR