2024 İŞKUR TYP Başvuruları Başladı mı? Okullara Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Alım Şartları!

iskur-nihai-liste-neden-acilmiyor-3.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar 9 Eylül Pazartesi günü eğitim öğretime başladı ve her yıl olduğu gibi bu yıl da İŞKUR üzerinden alımların yapılması öngörülüyor. Geçtiğimiz yıllarda ağustos ayının son haftalarında başvurular başlamıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ise süreçte detayları paylaşarak başvuru kriterlerini duyurmuştu. Peki bu yıl TYP başvuruları başladı mı başvuru şartları neler?

Henüz resmi olarak başvurular başlamış değil. Ancak İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğiyle gerçekleşen programın kısa süre içinde duyurulması bekleniyor. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da temizlik ve güvenlik görevlisi ihtiyacını karşılamak adına okullara alımlar yapılacak.

Başvuru İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

Başvuru yapmayı düşünen adaylar, öncelikle İŞKUR sistemine kayıtlı işsizler arasından seçiliyor. Başvuru tarihleriyle şartlar her yıl benzer olsa da her il ve ilçe için belirlenen kontenjan ve başvuru koşulları değişiklik gösterebiliyor. Dolayısıyla adayların bulundukları yerlerdeki İŞKUR şubelerini ya da online duyuruları yakından takip etmeleri büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda haziran ayı gibi başlayan başvuru süreci yaz döneminin sonlarına doğru kura çekimiyle sonuçlanıyor.

Kura çekimi ile asil ve yedek adaylar belirleniyor ve süreçte adayların sunması gereken belgeler erişime açılıyor. Hatay Ankara, Kastamonu Konya Diyarbakır gibi birçok ilde gerçekleşen çekilişler sonucunda isim listeleri de İŞKUR’un resmî web sitesi üzerinden duyuruluyor.

Başvuru Şartları Neler?

Öncelikle İŞKUR TYP başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı var. Bu, programın yalnızca Türkiye’deki vatandaşlara yönelik olduğunu gösteriyor. Ayrıca kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları gerekiyor.

Bir diğer önemli kriter ise yaş sınırı. Başvuru yapacak adayların en az 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Ayrıca SGK kapsamında bazı istisnalar hariç sigortalı olmamak da önemli şart olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca emekli veya malul aylığı almamak da şartlar arasında. Bu durum aktif olarak çalışma hayatında olmayan ve devletten maaş alan kişilerin programa dahil edilmemesini sağlıyor.

Exit mobile version