1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. 2024 Eylül Evde Bakım Maaşı Yattı mı? Hangi İllerde Yatırıldı?

2024 Eylül Evde Bakım Maaşı Yattı mı? Hangi İllerde Yatırıldı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayı itibarıyla evde bakım maaşı alan binlerce kişi, ödemelerin yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı, ihtiyaç sahibi ailelerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Eylül ayında da ödemelerin başladığı tarih ve hangi illerde yatırıldığına dair resmi açıklamalar bekleniyor.

Eylül Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

2024 Eylül Evde Bakım Maaşı Yattı Mı

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’i ile 31’i arasında yapılıyor. Eylül ayı için ödemelerin yapılması konusunda resmi bir tarih henüz açıklanmadı, ancak ödemelerin önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılması bekleniyor. İller bazında ödeme tarihleri değişiklik gösterebildiği için vatandaşların SMS ve e-Devlet üzerinden maaşlarını kontrol etmeleri öneriliyor.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığını öğrenmek isteyenler, e-Devlet üzerinden sorgulama yapabiliyor. E-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından ödemeler kolaylıkla takip edilebiliyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gönderilen SMS ile de bilgi alınabiliyor.

2024 Eylül Evde Bakım Maaşı Yattı Mı Hangi İllerde Yatırıldı1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında evde bakım maaşı 7 bin 608 TL’den 9 bin 77 TL’ye yükseltildi. Aynı zamanda, yaşlı aylığı ve engelli aylığı da zamlandı. Yüzde 70 ve üzerinde engelli raporu olan vatandaşların aylığı ise 4 bin 196 TL’den 5 bin 7 TL’ye çıkarıldı.

Evde Bakım Maaşı Ödemelerinde Gözler Resmi Açıklamalarda

Evde bakım maaşları her ay olduğu gibi Eylül ayında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine aktarılacak. Ödemelerle ilgili resmi açıklamalar ve yatırıldığı iller hakkında bilgi almak için SMS ve e-Devlet sorgulamaları düzenli olarak kontrol edilmelidir.

2024 Eylül Evde Bakım Maaşı Yattı mı? Hangi İllerde Yatırıldı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!