Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, adaylar kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme şansını yakalayacaklar.

EKPSS Sonuçları Açıklandı mı?

Kpss Başvuru Ekranı Neden Açılmıyor 2024 Mayıs

  • ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, "2024-EKPSS Sonuçları Açıklandı
  • 28 Nisan 2024 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (2024-EKPSS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.
  • Adaylar, sınav sonuçlarına 23 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.
  • Adaylar, sınav sonuçlarına 23 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.
  • Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

EKPSS Sonuçları Nereden Öğrenilir?

EKPSS sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilir. Adaylar, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile sayfayı ziyaret ederek öğrenebilir.

Sonuç Hesaplama Nasıl Yapılır?

Sınava giren adayların en çok merak ettiği soru sonuç hesaplama nasıl yapılır? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) değerlendirme süreci, her testin ayrı ayrı analiz edilmesiyle gerçekleştirilecek. Sınava giren adayların her bir test için verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı saptanacağı belirtildi. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayısının ise dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten aldığı ham puan belirlenecek.

EKPSS sınav sonucu bu yöntemle, her testte en az bir cevabı bulunan adayların ham puanları üzerinden o testin ortalama ve standart sapması bulunacak. Bu yöntem, adayların performanslarını daha adil ve objektif bir şekilde değerlendirilecek

Hesaplamada Ham Puan Belirlenecek

EKPSS'de yapılan testlerde adayların her bir teste verdiği yanıtlar ise ayrı ayrı değerlendirilecek. Her test için adayların doğru ve yanlış yanıtları belirlenecek ve doğru yanıt sayısından, yanlış yanıt sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın o testten elde ettiği ham puan hesaplanacak.

İhtiyaç Sahibi Çocuklara 6545 TL Yardım! Başvuru Şartları Açıklandı İhtiyaç Sahibi Çocuklara 6545 TL Yardım! Başvuru Şartları Açıklandı

Ham puanlar ise testte en az bir soruya yanıt veren adayların puanları üzerinden, testin ortalaması ve standart sapması hesaplanacak. Elde edilen ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak, tüm adaylar için ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlar belirlenecek.

Editör: Şahsüver ÇITIR