2023 Vergi Beyanı İçin GİB’den SMS Uyarısı: Kullanıcılar Ne Yapmalı

ceza-dosyanizin-son-gunudur-mesaji.jpg

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 vergi beyanı için SMS yoluyla uyarılar yapmaya başladı. Mesajı alan vatandaşlar ne yapmalı? Vergi beyanı nasıl yapılır? Süreç hakkında nelere dikkat edilmeli?

Son günlerde bazı vergi mükellefleri, GİB’den geldikleri iddia edilen sahte kısa mesajlar aldıklarını bildiriyor. Olayın ardından 2023 vergi beyanı için GİB’den sms uyarısı geldi. Mesajlar, mükellefleri belirli bir tutarı ödemeye zorlayarak para cezası veya idari suç gibi kaygılarla hareket etmeye teşvik ediyor. Ancak GİB’den gelen mesajların bir kısmının yanlışlıkla atıldığı ortaya çıktı. Peki bu durum karşısında kullanıcılar ne yapmalı?

2023 Vergi Beyanı İçin GİB’den SMS Uyarısı: Kullanıcılar Ne Yapmalı

GİB, kullanıcıların sms’lere itibar etmemesi gerektiğini aynı zamanda gerçekliğini sorgulaması gerektiğini söylüyor. Ayrıca sadece resmi kanallar aracılığıyla bilgilendirme yapılacağını belirtiyor. Bu yüzden eğer size 2023 vergi beyanı sms’i geldiyse mutlaka kaynağına bakmanız gerekiyor. Ayrıca borcunuzu resmi kaynaklardan sorgulatarak gerçek olup olmadığına bakmanız gerekiyor.

Yanlış SMS’lerde genelde son tarih sona erdi gibi ifadelerle aciliyet hissi yaratılıyor. Böyle durumlarda kullanıcılar ne yapmalı? konusu merak ediliyor. Kullanıcıların mesajların içeriğini araştırması gerekiyor. Bunun için resmî kurumlarla iletişim kurmaları gerekiyor. Ayrıca sıkça son tarih geçti veya varlıklarına el konulacak gibi ifadelerle kullanıcılar korkutmaya çalışıyor. Ancak bunlar bazı sahte sosyal medya kanallarından paylaşılan yalan haberler olduğu biliniyor.

GİB’den sms uyarısı neredeyse her gün yapılıyor. Eğer böyle bir mesaj aldıysanız, hemen endişelenmeyin. Çünkü büyük ihtimalle yanlış bir sms ile karşı karşıyasınız. Kullanıcıların bu durumdan nasıl etkilenmemesi gerektiği konusunda dikkatli olmaları gerekiyor.

2023 vergi beyanı borcunuz var ise bunu sadece resmi kanallarla iletişim kurarak ödemeniz gerekiyor. GİB vergi beyanı ödemesiyle ilgili şüphe duyuyorsanız resmî web sitesine girerek bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda doğrudan telefonla iletişim kurarak bilgi alabilirsiniz. Resmi kaynaklardan gelen bilgiler her zaman daha güvenilirdir.

Özellikle son haftalarda sıkça gönderilen sms uyarısı vergi borçlarıyla ilgili. Yılın sonuna yaklaşmamız ve vergi ödeme tarihlerinin başlamasıyla beraber sms yapılmaya devam ediyor. 2023 vergi beyanı için GİB’den sms uyarısı yapılarak kullanıcıların dikkat etmesi öneriliyor.

Exit mobile version