USD34,10
EURO38,09
GBP45,59
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 2023 Vergi Beyanı İçin GİB’den SMS Uyarısı: Kullanıcılar Ne Yapmalı

2023 Vergi Beyanı İçin GİB’den SMS Uyarısı: Kullanıcılar Ne Yapmalı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 vergi beyanı için SMS yoluyla uyarılar yapmaya başladı. Mesajı alan vatandaşlar ne yapmalı? Vergi beyanı nasıl yapılır? Süreç hakkında nelere dikkat edilmeli?

Son günlerde bazı vergi mükellefleri, GİB’den geldikleri iddia edilen sahte kısa mesajlar aldıklarını bildiriyor. Olayın ardından 2023 vergi beyanı için GİB’den sms uyarısı geldi. Mesajlar, mükellefleri belirli bir tutarı ödemeye zorlayarak para cezası veya idari suç gibi kaygılarla hareket etmeye teşvik ediyor. Ancak GİB’den gelen mesajların bir kısmının yanlışlıkla atıldığı ortaya çıktı. Peki bu durum karşısında kullanıcılar ne yapmalı?

2023 Vergi Beyanı İçin GİB’den SMS Uyarısı: Kullanıcılar Ne Yapmalı

GİB, kullanıcıların sms’lere itibar etmemesi gerektiğini aynı zamanda gerçekliğini sorgulaması gerektiğini söylüyor. Ayrıca sadece resmi kanallar aracılığıyla bilgilendirme yapılacağını belirtiyor. Bu yüzden eğer size 2023 vergi beyanı sms’i geldiyse mutlaka kaynağına bakmanız gerekiyor. Ayrıca borcunuzu resmi kaynaklardan sorgulatarak gerçek olup olmadığına bakmanız gerekiyor.

Yanlış SMS’lerde genelde son tarih sona erdi gibi ifadelerle aciliyet hissi yaratılıyor. Böyle durumlarda kullanıcılar ne yapmalı? konusu merak ediliyor. Kullanıcıların mesajların içeriğini araştırması gerekiyor. Bunun için resmî kurumlarla iletişim kurmaları gerekiyor. Ayrıca sıkça son tarih geçti veya varlıklarına el konulacak gibi ifadelerle kullanıcılar korkutmaya çalışıyor. Ancak bunlar bazı sahte sosyal medya kanallarından paylaşılan yalan haberler olduğu biliniyor.

GİB’den sms uyarısı neredeyse her gün yapılıyor. Eğer böyle bir mesaj aldıysanız, hemen endişelenmeyin. Çünkü büyük ihtimalle yanlış bir sms ile karşı karşıyasınız. Kullanıcıların bu durumdan nasıl etkilenmemesi gerektiği konusunda dikkatli olmaları gerekiyor.

2023 vergi beyanı borcunuz var ise bunu sadece resmi kanallarla iletişim kurarak ödemeniz gerekiyor. GİB vergi beyanı ödemesiyle ilgili şüphe duyuyorsanız resmî web sitesine girerek bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda doğrudan telefonla iletişim kurarak bilgi alabilirsiniz. Resmi kaynaklardan gelen bilgiler her zaman daha güvenilirdir.

Özellikle son haftalarda sıkça gönderilen sms uyarısı vergi borçlarıyla ilgili. Yılın sonuna yaklaşmamız ve vergi ödeme tarihlerinin başlamasıyla beraber sms yapılmaya devam ediyor. 2023 vergi beyanı için GİB’den sms uyarısı yapılarak kullanıcıların dikkat etmesi öneriliyor.

2023 Vergi Beyanı İçin GİB’den SMS Uyarısı: Kullanıcılar Ne Yapmalı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!