USD34,23
EURO37,22
GBP44,94
BIST8.793,61
GR. ALTIN2.998,46
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 12 Eylül Salı Günü İETT Otobüsleri Ücretsiz mi? 2023

12 Eylül Salı Günü İETT Otobüsleri Ücretsiz mi? 2023

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 Eylül 2023 yılında okulların açılması nedeniyle tüm toplu taşımalar ve İETT Otobüslerinin ücretsiz olduğunu duyanlar, 12 Eylül Salı günü de tüm bu otobüsler bedava olarak hizmet verecek mi? sorusu oldukça merak edilmektedir. Salı günü için Otobüsler tekrar öğrenciler için indirimli ve normal vatandaşlar için her zamanki ücretinden hizmet vermeye devam edeceği bilinmektedir. Otobüslerin ücretsiz olmasının nedeni yolların okulların açılması nedeniyle dolu olmaması ve trafiği önlemek amacıyla vatandaşlara bir seçenek sunmak adına yapılmıştır. Aynı zamanda öğrencilerinde ilk okul gününde ulaşımını ücretsiz sağlaması adına bu oldukça güzel bir jest olmuştur. 2023 yılının 12 Eylül Salı gününde otobüsler ücretsiz olmayacaktır. 

12 Eylül Salı Günü İETT Otobüsleri Ücretsiz mi? 2023

11 Eylül 2023 tarihinde okulların açılmasıyla birlikte, İstanbul’daki toplu taşıma araçlarının ve İETT otobüslerinin ücretsiz hizmet vereceği haberleri oldukça ilgi çekmiştir. Ancak, 12 Eylül Salı günü için otobüslerin hala ücretsiz olup olmayacağı konusu merak edilmektedir.

12 Eylül Salı Günü İETT Otobüsleri Ücretsiz mi? 2023

11 Eylül Pazartesi günü yapılan ücretsiz ulaşım hizmeti, okulların açılması nedeniyle trafiği önlemek ve öğrencilerin ilk okul gününde ulaşımda sorun yaşamamalarını sağlamak amacıyla yapılmış bir jesttir. Bu süreçte vatandaşlara bir seçenek sunularak, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri teşvik edilmiştir. 12 Eylül Salı günü için otobüslerin hala ücretsiz olup olmayacağı konusunda açıklama yapılmıştır. Salı günü, normal bir iş günü olarak kabul edildiği için, otobüslerin ücretli hizmet vermeye devam edeceği bilinmektedir. Yani, öğrencilerin ilk okul gününde ücretsiz ulaşım sağlamaları için yapılan jest, 11 Eylül Pazartesi günüyle sınırlıdır.

İstanbul’da İETT otobüsleri, genellikle belli bir ücret karşılığında hizmet vermektedir. Bu ücret, toplu taşıma hizmetinin sürdürülebilirliği için önemlidir. Dolayısıyla, 12 Eylül Salı günü için otobüslerin normal vatandaşlar için her zamanki ücretinden hizmet vermeye devam edeceği öngörülmektedir. 11 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte yapılan ücretsiz ulaşım hizmeti, 12 Eylül Salı günü için geçerli olmayacaktır. Salı günü, normal bir iş günü olduğu için, İETT otobüsleri indirimli tarifeden öğrencilere hizmet sağlarken, normal vatandaşlar için ise her zamanki ücretlendirme sistemi geçerli olacaktır. Bu bilgiler doğrultusunda, vatandaşlar Salı günü için otobüslerin ücretsiz olmasını beklememelidir.

12 Eylül Salı Günü İETT Otobüsleri Ücretsiz mi? 2023
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!