1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. 100 Bin Lira Ticari Kredi Çeken Kaç Lira Ödeme Yapacak?

100 Bin Lira Ticari Kredi Çeken Kaç Lira Ödeme Yapacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası tarafından yapılan politika değişikliği ve faiz kararları sonrasında gözler büyük bir merakla özel bankaların uygulayacağı faiz programlarına çevriliyor. Özellikle de çektiği krediyi ticari anlamda kullanmak isteyen onlarca esnafın ne kadar bir miktarda ödeme alacakları ve aynı zamanda da bu aldıkları ödemenin ne kadarlık kısmını geri ödeyecekleri merak konusu oluyor.

Sadece bireysel bazlı değil kurumsal olarak da çekilmesi beklenen kredilerde geri ödenecek olan miktarın ve faiz yüzdelerinin ne olacağını bankalar açıklıyor… %4 ile %6 arasında değişen miktarlarda ortalama 12 ay vade imkanı ile birlikte 100 bin liralık kredilerde geri ödemeler 150.000 TL civarlarına ulaşıyor.

Hangi Banka Ne Kadarlık Bir Kredi İmkanı Tanıyor?

Faizsiz Kredi C

Ticari kredi imkanlarının devlet destekli bir şekilde kısmi olarak belirlenmesinin ardından gözler hemen bankaların sağladığı tekliflere yöneliyor. Kurum ve bireysel kredi müşterilerinin en uygun fırsatı değerlendirebilmek için ise anlık olarak bankaların web sitelerini ziyaret ettiklerini söyleyebiliriz.

Ticari kredi imkanı tanıyan bankalar arasında Akbank; %3,99 faiz oranı ve aylık olarak sunduğu 10.773 TL taksit imkanının yanı sıra toplam 130.372 TL ile ön plana çıkıyor. QNB Finansbank tarafında ise %4,27 faiz oranı bulunuyor. Diğer bankaların ortalama faiz oranları ise;

·       ING Bank %4.11

·       Yapı Kredi %4.50

·       Denizbank %5.49

Şeklinde listeleniyor.

Banka Kredisi Alırken Neye Dikkat Etmemiz Gerekiyor?

Bankalar üzerinden alınan ticari kredi temel alındığında özellikle de hangi bankanın ne kadarlık bir miktarda kredi imkanı sağlayacağı oldukça önemli. Pek tabi müşteriler için ise bu noktada alınan ücretleri ne şartlarda geri ödenmesi gerektiği de finansal tabloda son derece odak noktası…

Ticari krediler için ilk olarak bakılması gereken nokta faiz oranıdır. Bu oran bankaların ödenen ücretlere karşılık olarak ne kadar boyutta ek ücret talep ettiğini simgeler. Daha sonra ise vade imkanı ile ne kadar süreye yayılan bir borç olduğunu belirlerler. Faiz düşük, vade yüksek olduğu ölçüde kazançlıdır.

100 Bin Lira Ticari Kredi Çeken Kaç Lira Ödeme Yapacak?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!