USD34,23
EURO37,02
GBP44,49
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.021,99
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. 1 Milyar Türk Parası Afgan Parası Ne Kadar Oluyor?

1 Milyar Türk Parası Afgan Parası Ne Kadar Oluyor?

1 Milyar Türk Parası Afgan Parası Ne Kadar Oluyor
1 Milyar Türk Parası Afgan Parası Ne Kadar Oluyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Milyar Türk Parası Afgan Parası Ne Kadar Oluyor? AMB Başkan Yardımcısı Ahmad Agha, Afgan parasının 2024 içinde dolar karşısında %15,42 oranında değer kazandığını duyurdu. Peki Afgan parası Türk lirası karşısında hangi konumda? Detayları aktardık.

1 Milyar Türk Parası Afgan Parası Ne Kadar Oluyor? Değer kazanması Afgan para biriminin artık Türk lirasıyla rekabet edebilecek bir seviyeye geldiği anlamına geliyor. Peki, bu süreçte 1 milyar Türk lirası, Afgan parası cinsinden ne kadar ediyor? Bu sorunun yanıtı, döviz kurlarının sürekli değişkenliği nedeniyle merak uyandırıyor. Detaylar yazımızda.

1 Milyar Türk Parası Afgan Parası Ne Kadar Oluyor?

2023 yılının üçüncü çeyreğinde Afgani, dolara karşı yüzde 9 değer kazanarak, küresel ölçekte en çok değer kazanan para birimi unvanını elde etti. Refinitiv’in verilerine göre, bu başarı, Afganistan İslam Emirliği yönetiminin almış olduğu ekonomik tedbirler ve yatırımların sonucu olarak öne çıkıyor.

Bu tür gelişmeler, Afganistan’ın ekonomik istikrarını artırma çabalarının yansıması olarak değerlendiriliyor. Afgani’nin Türk lirasına olan yakınlaşması, iki ülkenin ekonomik durumunu gözler önüne seriyor. Türk lirasının zayıflamasıyla birlikte, Afgani’nin güçlenmesi Afgan parası ne kadar oluyor? Sorusa yanıt aratıyor.

Ekonomik verilerin yanı sıra, Afganistan’ın para biriminin değer kazanması, ülke içinde de birçok tartışmayı beraberinde getiriyor. İnsanlar, gelişmenin günlük yaşamlarına nasıl yansıyacağını, fiyatların ne yönde değişeceğini merak ediyor. Özellikle Türkiye’nin ekonomik güçlenme yılı olarak kabul edilen 2024’te bu durum ekonominin zıt yönde olduğunu gösteriyor.

Afgani’nin Türk lirasına yaklaşması sadece döviz kuru açısından değil. Aynı zamanda ekonomik, sosyal ve politik açılardan da önemli gelişme olarak kabul ediliyor. Peki 1 Milyar Türk parası Afgan parası ne kadar oluyor? 22 Ekim 2024 de yaklaşık olarak 1 milyar 912 milyon TL karşılığında. Yani Afgan parası Türk lirası olarak 0,52 TL kurunda değer görüyor.

Türk parasının gün geçtikçe daha da değersiz hale gelmesi ve Afganistan’ın ekonomik dinamiklerinin nasıl şekilleneceğini ilerleyen süreçte daha net bir şekilde göreceğiz. Gelişmeleri takip etmek hem yatırımcılar hem de genel kamu için büyük önem taşıyor.

1 Milyar Türk Parası Afgan Parası Ne Kadar Oluyor?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!