Demet Evgar Kızı Mavi Olayı Nedir? Demet Evgar Kızı Mavi Olayı Nedir?

Bu yıl 77'ncisi düzenlenecek olan Cannes Film Festivali, sinema dünyasının merakla beklediği jüri üyelerini açıkladı. Fotoğrafçı ve senarist Ebru Ceylan, Paris'te yapılan duyuru ile festivalin jüri kadrosuna dahil edildi. Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinema sektörünün en prestijli ve etkileyici etkinliklerinden biri olmayı sürdürüyor.

Gözler Yarışma Filmleri Üzerinde

Ebru Ceylan'ın yanı sıra, jüri koltuğunda oturacak diğer isimler arasında bu yılın jüri başkanı olan ünlü yönetmen Greta Gerwig bulunuyor. Gerwig'in başkanlığındaki jüri, dünya sinemasından önemli isimleri bir araya getiriyor: Amerikalı oyuncu Lily Gladstone, Fransız oyuncu Eva Green, Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki, İspanyol yönetmen Juan Antonio Bayona ve Japon yönetmen Kore-eda Hirokazu gibi isimler bu yılki festivalde kritik roller üstlenecek.

14 Mayıs'ta başlayacak olan festival, sinema dünyasının önde gelen yönetmenlerinin yeni eserlerini izleyici ile buluşturacak. Francis Ford Coppola'nın “Megalopolis”, David Cronenberg'in “The Shrouds”, Yorgos Lanthimos'un “Kinds of Kindness”, Jacques Audiard'ın “Emilia Perez”, Michel Hazanavicius'un “The Most Precious of Cargoes”, Paolo Sorrentino'nun “Parthenope”, Sean Baker'ın “Anora” ve Ali Abbasi'nin “The Apprentice” gibi filmler, festivalin Ana Yarışması kapsamında değerlendirilecek.

Jüri, 25 Mayıs'ta gerçekleşecek olan kapanış töreninde, Altın Palmiye dahil olmak üzere birçok kategoride ödüllerini sahiplerine takdim edecek.

Ebru Ceylan Kimdir?

1976 yılında Ankara'da doğan Ebru Ceylan, fotoğraf sanatına olan ilgisini 1992 yılında Afsad'da başlattığı çalışmalarla pekiştirdi. Kişisel ve karma sergilerde eserleri sergilenen Ceylan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV bölümünden mezun oldu. Kariyerine 1998 yılında çektiği "KIYIDA" isimli kısa filmle adım atan Ceylan, bu filmle Cannes gibi prestijli festivallere katılma başarısı gösterdi. Lisansüstü eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi'nde tamamlayan Ceylan, sanat yönetmeni, senarist ve oyuncu olarak sinema dünyasında önemli işlere imza atmıştır. Eşi Nuri Bilge Ceylan ile birlikte Türk sinemasında çığır açan işlere imza atan Ebru Ceylan, bu yıl Cannes Film Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden önemli isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.