Doktorları, pre-diyabetik olduğunu ve kilo vermezse sağlığına zarar vereceğini söyleyince, Vazquez'in durumunun farkına varmasıyla başlayan bu süreçte yiyeceklerde yaptığı tek değişiklik, kalori açığı oluşturmak için yemek yemekti.

Vazquez, gençliğindeki ağırlığının sağlığını hayatının sonuna kadar etkileyeceğini öğrendiğinde ne kadar korktuğunu dile getirdi. "Hayatımın büyük bir kısmında fazla kiloluydum ve her zaman fazla kilolu olacağımı düşündüm. Kilo vermek gerçekten zor ve korkutucu bir süreçti. Ama hayat kısa ve eğer denemezsem kendime kötülük etmiş olacağımı biliyordum."

Kendisine tıbbi bir durum teşhisi konmamış olsa da, kilo kaybının onu soğuğa karşı aşırı duyarlı hale getirdiğini iddia eden Vazquez, vücudunun artık kışın aşırı derecede üşüdüğünü söylüyor. "Eskiden bir fırtınada bile ceket giymeme gerek yoktu ancak şuan sıcak havada bile sürekli üşüyorum. Bu tıbbi bir durum ya da deri aldırmanın bir yan etkisi değil ama, büyük kilo kaybından sonra meydana gelme eğiliminde olan bir şey. Yağ bizi sıcak tutar, bu nedenle önemli miktarda vücut yağını kaybettiğimizde vücudumuzu şok eder. Doktorum bunu söyledi ve zamanla soğuk artık eskisi kadar etkili olmayacağını söyledi ama hayatımın büyük bir bölümünde kilolu olduğum için kış soğuğuna hiç bu kadar hissetmemiştim. Bu yüzden kilo verdiğim için pişman değilim, şu an sağlıklı olduğum için mutluyum ve benim için en önemli olan da bu."

Doktorlar tarafından uyarıldıktan sonra kilo verme yolculuğuna başlayan Vazquez, şimdi hikayesini başkalarına yardım etmek adına sosyal medyada paylaşıyor. Kilo vermenin zor ve korkutucu olabileceğini kabul ediyor, ancak denemeden önce kendisine kötülük etmiş olacağını biliyordu.

DREA'NIN DİYETİ NASIL DEĞİŞTİ

Drea'nın diyeti, kilo kaybının bir parçası olarak önemli ölçüde değişti

ÖNCE: Kahvaltı: Önceki geceden kalan yiyecek Öğle yemeği: İki paket ramen erişte Akşam yemeği: Büyük tabak ev yapımı yiyecek Atıştırmalıklar: Tatlılar, soda veya cips

ŞİMDİ: Kahvaltı: Granola veya muzlu yoğurt Öğle yemeği: Sebzeli yağsız et (hindi veya tavuk) veya beyaz peynir ve acı soslu avokado tostu Akşam: Brokoli ve peynirli ızgara tavuk Atıştırmalıklar: Pirinç keki, leblebi veya çikolatalı humus

Kilo verme yolculuğuna 2018'de 18 yaşında kalori açığı, daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve haftalık egzersiz rutini benimseyerek başladı. Vasquez, her seferinde 30 dakika kardiyo ve bir saat halter yaparak haftada dört ila beş gün spor salonuna gitmeye başladı.

"Yıllardır kilo vermeye çalışıyordum ama hep umudumu yitirdim ve sağlıksız alışkanlıklara geri döndüm. Yemek bağımlısıydım ve bunu çocuk doktorum prediyabetik olduğumu söyleyince anladım. Sonunda yaratmaya karar verdim. biraz kilo vermek için kalori açığı verdim ve düşündüğüm kadar korkutucu ya da zor olmadı.Yaklaşık altı ay çeşitli kardiyo,yürüme,koşma,merdiven çıkma ve halter yaptım.Sonra uzun uzun spor yapmaya başladım. -bu güne kadar birincil egzersiz biçimim haline gelen mesafe koşusu."

Sabah yemeğiü için Drea, granola veya muzla birlikte yoğurt tercih ediyor. Öğle yemeğinde ise yağsız hindi veya tavuk eti ile birlikte sebzeler veya sahada yumurta, beyaz peynir ve acı sos içeren avokado tostu yiyor. Akşam yemeğinde ise peynirli brokoli ve ızgara tavuk yemeği tercih ediyor. Atıştırmalıkları arasında ise Pirinç kekleri, nohut pufları veya çikolatalı humus yer alıyor.

Drea yıllar boyunca kilo verme çabalarına rağmen umudunu kaybetmiş ve sağlıksız alışkanlıklarına geri dönmüştü. Yeme bağımlılığı problemini, çocuk doktorunun pre-diyabetik olduğunu söylemesiyle fark etti. Sonunda, biraz kilo vermek için kalori açığı yaratmaya karar verdi ve bunun korkutucu ya da zor olmadığını keşfetti. Farklı kardiyo formları, yürüme, koşma, merdiven çıkma ve ağırlık çalışması gibi egzersizleri altı ay boyunca uygulayarak başarıya ulaştı. Şimdi ise, ana egzersiz şekli olan uzun mesafe koşusuna devam ediyor.

TAM BİR YOLCULUKTU

İlk başta, internette kalori açığını yaratmakla ilgili bir video izledikten sonra, kilo vermek için pek çok farklı diyet denedim ve egzersiz yapmanın da sürece yardımcı olduğunu fark ettim. Kilo verdiğimde, vücudumdaki fazla deri nedeniyle vücut dismorfisi ile mücadele ettim ve sonunda ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat kararı vermek gerçekten zor oldu ve olup olmamak arasında gidip geldim. Haziran 2021'de deri aldırma ameliyatı yaptırdım ve toplamda 4 kilo fazla deri alındı. Ameliyat öncesinde çok gergindim ama aynı zamanda heyecanlıydım, çünkü uğruna çalıştığım her şeyin sonunda altında yattığını görmek istiyordum. Yaklaşık iki ay süren ağrıdan sonra tamamen iyileştim. Bu uzun bir yolculuktu ama kararımı değiştirmezdim.